Oficialii ucraineni au anunțat când se va termina războiul

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susţine invazia, informează Reuters.

Arestovici a precizat  momentul opririi războiului depinde de câte resurse este dispus Kremlinul să folosească în această ofensivă.

„Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile”, a afirmat el.

„Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi „măcinăm” şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean.

Un scenariu „total nebun” ar fi ca Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire, a adăugat Arestovici.

El a mai spus că şi după ce se va semna un acord de pace ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cea mai curajoasă femeie din Rusia

Tue Mar 15 , 2022
Marina Ovseannikova a intrat în cadru în timpul buletinului de știri transmis live de Pervâi Kanal, cel mai urmărit din Rusia, cu un mesaj anti război. A fost reținută și transportată la secția de poliție Ostankino, a declarat Pavel Cikov. Potrivit informațiilor preliminare, poliția urmează să întocmească un protocol administrativ […]