Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai bun primar din Constanța?

Bogdan Huțucă, PNL, și Radu Babuș, PSD, s-au duelat verbal pe tema fondurilor

Dacă am trăi într-un basm, întrebarea zilei ar fi : „Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai bun primar din Constanța”?

Aceasta este cu siguranță tema zilei, la Constanța, temă pentru care doi politicieni din PSD, respectiv PNL, s-au duelat în comunicate.

Balul l-a deschis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, care a declarat că PSD Constanța se laudă cu realizările și investițiile primarilor liberali.

„Știm că le este greu să se uite în ograda lor, acolo unde sărăcia și neputința țin localitățile și județul captiv sub mantia roșie a PSD. După 3 ani de administrație, Horia Țuțuianu pur și simplu nu a găsit niciun primar pesedist pe care să îl scoată în față și să-l țintuiască la panoul de onoare al partidului, să îl prezinte ca pe victoria socialismului de debara al PSD Constanța. Îi înțelegem că la ei în partid nu au cu ce și cu cine, că nu pot ieși în fața electoratului cu eșecurile propriilor administrații. Așa că pesediștii de la județ bat toba și se scuipă unul pe altul de deochi cu munca primarilor PNL, agățându-se de proiectele liberalilor ca Viorica de clanța Guvernului.
Este adevărat domnule Țuțuianu! Aveți dreptate când transmiteți propriului dvs electorat că administrațiile liberale sunt cele mai performante, că primarii PNL au atras 80% din fondurile europene din județul Constanța, că orașe precum Eforie, Techirghiol sau Ovidiu au cheltuit, fiecare, de 2-3 ori mai mulți bani europeni decât perla coroanei voastre, Făgădău! Și pentru că admirați atât de mult administrațiile liberale, care spre deosebire de dvs știu să se pună în slujba și interesul cetățenilor, vă asigurăm domnilor pesediști că sub PNL județul Constanța se va scutura de bruma PSD a incompetenței și corupției!”

Bogdan Huțucă

Replica a venit, imediat, de la deputatul PSD Constanța Radu Babuș, purtător de cuvânt al partidului, care demonstrează că și social-democrații pot comunica, la nevoie.

„Cea mai recentă ieșire publică a actualului lider PNL Constanța (că restul au fost deja epurați politic, prin lupte interne) arată că opoziția locală se aliniază cu imunda opoziție de la nivel central. Și atinge nu “pragul critic al deznădejdii”, ci pragul cel mai de jos al exprimării și “luptei” politice.
După trei ani, administrația județului Constanța – cu un Consiliu Județean condus de un președinte PSD și doi vicepreședinți, din alte partide – a dovedit că nu a ținut cont de culori politice, în sprijinirea dezvoltării localităților din teritoriu. Eventualul succes al primarilor PNL și de la alte formațiuni politice este și succesul dorit și scontat al conducerii CJC, care a muncit cu ei, împreună, în acești ani și a făcut dovada competenței. Exprimările suburbane ale liderului liberal Huțucă descalifică și jignesc inclusiv munca tuturor colegilor săi din județ, pe care conducerea PSD Constanța nu își permite să-i catalogheze drept aflați în “debaraua” acestui personaj, reprezentativ mai degrabă pentru fruntașii PDL care conduc în prezent, în fapt, Partidul Național Liberal.
PSD Constanța a salutat și evidențiat, acolo unde a fost cazul, rezultatele bune ale tuturor primarilor din județ, fără deosebire, iar acest gest de normalitate e catalogat de PNL Constanța drept o slăbiciune, în loc să fie primit ca un gest de corectitudine. Însă mahalaua verbală suburbană în care se scaldă de multă vreme liderii liberali nu le mai permite să observe nici reușitele propriilor primari, fără a adăuga imediat injurii la adresa adversarilor politici. Sunt aceeași care își doresc să preia guvernarea de la un partid care a câștigat alegerile democratic. Și, probabil, să-i trateze pe toți cetățenii pe care vor să-i trimită acasă, prin desființări de locuri de muncă, la fel de jignitor, fără să facă deosebire, în funcție de simpatiile lor politice.”

Radu Babuș, purtător de cuvânt al PSD Constanța

Reamintim că președintele PSD, Felix Stroe, a spus că are o „apreciere puternică” față de primarul PNL din Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.