Oil Terminal va negocia cu o companie din Elveția construirea unui terminal de bitum în Portul Constanța

Oil Terminal - port
Dana Oil Terminal din Portul Constanța

Oil Terminal va negocia cu Euronova Energies pentru construirea unui terminal de bitum în Portul Constanța, a anunțat compania pe Bursa de Valori București. Consiliul de Administrație a convocat sedința AGEA pe 28 martie pentru aprobarea demarării negocierilor cu ofertantul clasat pe primul loc.

Oil Terminal a primit oferte de la șapte firme pentru construirea unui terminal de bitum, iar Euronova Energies SA, un trader elvețian de produse petroliere și gaz care mai deține birouri și în Emiratele Arabe Unite și Serbia, este ofertantul clasat pe primul loc. 

În ședința din data de 23.02.2024 Consiliul de Administrație a avizat Raportul procedurii întocmit de către Comisia de evaluare  și a convocat ședința AGEA ce va avea loc în data de 28/29.03.2024 pentru constituirea parteneriatului.

Euronova vine cu banii și logistica, Oil Terminal pune la dispoziție spațiul, adică platforma situată în incinta portului Constanța, Dana 69.

Euronova Energies comercializează, transportă și depozitează țiței și produse rafinate pe piața din Europa de Sud-Est. Compania are capacități de stocare pe coasta Mării Adriatice, dar și la Marea Neagră, potrivit datelor de pe site-ul propriu al companiei. Compania are sedii la Geneva (Elveția), Dubai (EAU) și Novi Sad (Serbia).

Firmele care au mai depus oferte sunt: Socar Petroleum S.A., Takida Terminal S.R.L., Frial S.A., OMV Petrom S.A., Vitaro Energy S.R.L. și Trafigura Pte Ltd.

Terminalul de bitum va fi amplasat pe actuala platformă a Secţiei Platformă Port, situată în incinta Portului Constanţa, Dana 69, pentru care Oil Terminal are încheiat un contract de închiriere cu Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Poziţionarea strategică a platformei pe care se va construi terminalul de bitum constituie un avantaj imbatabil prin accesul la toate căile de transport (maritim, feroviar şi rutier).

Recomandare: Ce diferențe sunt între șefii porturilor Constanța și Rotterdam

Oil Terminal este una dintre cele mai mari companii din portofoliul Energiei.

În prezent, în incinta Port Constanța funcționează un singur furnizor de servicii de manipulare și depozitare bitum.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CNAIR a anunțat că se închide o porțiune din Autostrada Constanța - București, fără să precizeze pentru cât timp

sâm feb. 24 , 2024
CNAIR a anunțat că, începând de luni, 26.02.2024, circulația rutieră va fi închisă pe A2, sectorul cuprins între km 101+500 și km 102+200, Calea 1, București – Constanța, pentru executarea lucrărilor de reparații la pasajul situat la km. 101+862, peste CF din zona localității Dragalina, județul Călărași. Pe perioada închiderii […]

V-ar putea interesa și: