Oile au murit, afacerile merg înainte. O navă de 55 de ani a venit să încarce animale vii în Portul Midia

Cargoul Sea Star Livestock, construit în 1964, a ajuns în portul Midia să încarce animale vii

Chiar dacă un vapor s-a scufundat, fără să fie cunoscută, oficial, cauza, și peste 14.000 de oi au murit la bord, afacerile merg înainte.

Astăzi, două nave au intrat la încărcare în portul Midia, acolo unde a avut lot accidentul naval. Au putut intra pentru că șenalul navigabil nu este afectat.

„Șenalul navigabil este blocat parțial, dar în prezent, în condiții meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricționa manevrele.”, spunea, acum două zile, Daniela Șerban, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Chiar din data 24 noiembrie 2019, două nave au avut operațiuni de intrare și ieșire în/din Midia, respectiv cargoul Harmony Livestock (1.696 tdw) a părăsit portul, iar nava tanc Providence (6.450 tdw) a intrat în port.

Atunci, CNAPMC anunța că în următoarele zile sunt avizate 12 nave pentru a sosi în Midia.

Astăzi, 27 noiembrie, au intrat la încărcare Julia L.S., un cargo sub pavilion Tanzania care transportă animale vii, dar și Sea Star Livestock, o navă sub pavilion Togo care, după cum îi spune și numele, transportă tot animale vii. Prima navă este construită în anul 1980, în timp ce a doua a ieșit din șantier în anul 1964, deci acum 55 de ani! interesant, aceasta din urmă a intrat în apele românești în urmă cu mai bine de 24 de ore, s-a apropiat de portul Midia, dar a făcut cale întoarsă. Ieri seară era în Bulgaria, în apropiere de Kaliakra. Acum a ajuns la Midia.

Sursă foto: vesselfinder.com


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.