Olandezii de la Van Oord vor reabilita zona costieră și în sudul litoralul românesc pentru 635 milioane lei

Olandezii de la Van Oord vor reabilita zona costieră și în sudul litoralul românesc pentru 635 milioane lei

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractele pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 8 – Jupiter – Neptun și Lotului 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, care sunt incluse în proiectul cu finanțare europeană „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)”.

„În urma finalizării procedurii de licitație firma câștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine, care în prezent se află în plină execuție, pe litoralului românesc, a Lotului 5 – zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud.”, a anunțat ABADL.

Semnarea contractului. În dreapta, Marius Stamat, reprezentantul Van Oord

Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani. Valoarea investiției pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun este de 220.013.079,80 lei fără TVA și pentru Lotul 9 este de 415.819.264,40 lei fara TVA. Așadar, vorbim de peste 635 milioane lei fără TVA.

Lucrările derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pe LOTUL 8 – Zona Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora contribuie la:

• protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră;

• atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice;

• protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;

• activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Olandezii de la Van Oord vor reabilita zona costieră și în sudul litoralul românesc pentru 635 milioane lei

Loturile 8 și 9 sunt parte a proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”alături de alte 9 zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina-Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

Constanța 100% a scris în mai multe rânduri că olandezii de la Van Oord raportează pierderi imense, dar câștigă licitații. Cum încearcă să explice reprezentantul lor în România puteți vedea mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Olandezii de la Van Oord vor reabilita zona costieră și în sudul litoralul românesc pentru 635 milioane lei

  1. Bravo ! Bagati scoica si renuntati la nisipul plajelor …Este prea fin pentru pielea fraierilor turisti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SEAS 2022. De când nu ați mai văzut coadă la un spectacol de teatru? Programul ultimei săptămâni

mar aug. 23 , 2022
Teatrul de Stat Constanța, organizatorul SEAS 2022 – STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, a programat în ultima săptămână trei spectacole de succes, care îi vor face pe spectatori să aștepte cu nerăbdare stagiunea estivală a anului viitor. Cei care nu au venit încă la SEAS 2022, mai au la dispoziție […]

V-ar putea interesa și: