Olimpicii tătari, premiați de UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat, marți, 26 mai, cea de-a treia ediție a galei de premiere a copiilor tătari care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare naționale – faza județeană, în anul școlar 2014 – 2015. Ediția de anul acesta a galei „Premiem valoarea, recunoaștem excelența” s-a remarcat, în primul rând, printr-un număr mai mare de elevi premiați comparativ cu ediția de anul trecut. Astfel că, anul acesta, UDTTMR a acordat aproape 100 de premii pentru peste 90 de elevi din județul Constanța, o parte dintre elevi obținând rezultate deosebite la două sau chiar trei olimpiade. Disciplinele la care s-au regăsit pe podiumurile concursurilor școlare elevi tătari au fost: Limba și literatura română (disciplina cu cei mai mulți elevi tătari care au obținut rezultate deosebite), Limbi străine – Engleza, Franceza, Germana și Spaniola, Chimie, Biologie, Matematică, Fizică, Astrologie și Astrofizică, Tehnologie, Psihologie și Arte.

„Felicitări acestor minunați copii, felicitări cadrelor didactice care îi coordonează și le îndrumă pașii și, nu în ultimul rând, felicitări familiilor care fac atâtea sacrificii pentru a le asigura condițiile optime pentru a învăța și a performa. Uniunea oferă fiecăruia dintre cei peste 90 de olimpici de etnie tătară câte un loc în taberele organizate de noi în vacanța de vară. Poate nu este foarte mult, dar suntem convinși că este important prin prisma faptului că astfel noi ne reconfirmăm menirea pe care o avem și anume aceea de a aduce laolaltă membrii comunității, indiferent de vârstă, statut social, pregătire. Suntem convinși că cele 5 zile pe care le veți petrece împreună vă vor oferi posibilitatea să vă cunoașteți, să legați prietenii, să vă (re)descoperiți prin prisma celui mai important atribut care vă unește și vă definește: acela că indiferent de înclinațiile profesionale, de performanțele pe care le aveți, toți sunteți tătari, membri ai comunității noastre care se bucură de un respect deosebit”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ce profesori au obținut gradații de merit

Wed May 27 , 2015
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anuțat, astăzi, rezultatle finale ale concursului pentru acordarea gradațiilor de merit 2015. Câștigătorii vor primi un spor de 25% din salariu în următorii cinci ani. Aveți mai jos listele finale publicate de ISJ. Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.