Omul care ia o căruță de bani de la Primăria Constanța promovează afacerile private ale primarului și viceprimarului

Bogdan Dumitru lângă Decebal Făgădău

Primăria Constanța plătește 24.000 de lei pentru 5 minute de filmare, scriam anul trecut (detalii AICI). Contractul este în derulare în timp ce vorbim.

De ce ar plăti suma aceasta imensă? Aveți explicația în articol. De fapt, una din explicații. Între timp, am descoperit și alte posibile răspunsuri.

Administratorul firmei care a obținut contractul, Claboo Media, este Bogdan Dumitru. Este vorba despre un apropiat al primarului Constanței, Decebal Făgădău, dar și al familiei unuia dintre viceprimari, Dumitru Babu.

Ba, am spune, din postările publice, că oamenii sunt mai mult decât apropiație, au o relație de prietenie.

Uitați-vă la pozele de mai jos, la figura lor, și cred că veți spune același lucru.

Bogdan Dumitru lângă Dumitru Babu, zâmbind

Lucrurile nu se opresc însă la această relație de prietenie expusă în fotografii pe Facebook, ci merg mai departe.

La un moment dat, Bogdan Dumitru și-a invitat prietenii de pe Facebook să dea like la un restaurant, Amalfi.

Coincidență sau nu, Amalfi era deținut la momentul respectiv de familiile Făgădău și Babu. De afacere se ocupau soția primarului și fratele viceprimarului. De ce ar face acest lucru? Vă las pe voi să găsiți un răspuns. Familia viceprimarului nu se mai ocupă în prezent de restaurant.

Bogdan Dumitru s-a făcut remarcat însă și în alte ipostaze. Poate ați auzi de festivalul scoicilor. Bogdan Dumitru, care filmează cu drona pentru primărie, este organizator al evenimentului. Este asociat cu Cătălin Scărlătescu, cel care l-a luat peste picior la emisiunea cu pricina.

„Scoicile de aici se trag, te duci pe plaja si gasesti scoici, era pacat, cum sa nu faci scoici aici. Sa vina lumea sa manance, foarte multa lume nu isi permite sa manance o farfurie de scoici e destul de scumpicica la restaurant, am facut preturi mici, 10 lei pe farfurie sa manance toata lumea scoici”, declara acesta, în calitate de organizator, pentru Pro TV.

Singura legătură a sa cu mâncare am văzut-o tot la Pro TV, unde a participat la o emisiune culinară, la care a eșuat lamentabil. Acolo a spus că din experiența sa culinară face parte tăierea cartofilor pe o navă de croazieră. Nu-i nimic rușinos în asta, desigur.

Interesant este că festivalul scoicilor se mai organizează și în alte orașe, tot de Cătălin Scărlătescu, dar acolo Bogdan Dumitru nu mai este asociat (vezi exemple aici, aici și aici). E numai în Constanța.

Bogdan Dumitru alături de Cătălin Scărlătescu (foto: Facebook/FestivalulScoicilor)

Legătura strânsă a lui Bogdan Dumitru cu primarul se vede și din afacerile pe care acestea le-a derulat la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, care a fost condus ani de zile de actualul primar. De acolo, domnul Dumitru ridica 4.000 de lei pe lună 3500 de lei pe lună, din informațiile noastre, bani pentru care trebuia să realizeze niște fotografii și mici filmulețe.

Acesta este al primul și ultimul articol despre acest individ, despre care credem că este pus să lanseze atacuri false de către primarul și/sau viceprimarul Constanței. Le sugerăm domnilor Făgădău și Babu să se preocupe de administrarea acestui oraș, pentru că, slavă Domnului, au ce face, nu de răzbunări meschine.

Rectificare, 9 august, ora 15.45

Într-o primă variantă a textului, am scris că domnul Dumitru ridica de la CMSN 4.000 de lei pe lună. Facem o rectificare. E vorba de 3.500 de lei pe lună între 2016 și iunie 2017 și de 2.000 de lei pe lună, între iunie 2017 și aprilie 2019. Vom reveni însă cu informații oficiale. Ne cerem scuze pentru această informație eronată în primă instanță.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.