Operațiunea TOMIS: ANAF a aplicat 61 de sancțiuni în Portul Constanța

operațiunea tomis anaf
Zeci de mașini ale ANAF în Portul Constanța, în prima zi din Operațiunea Tomis

Inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și confiscări, în prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis (25 ianuarie – 25 februarie a.c.), în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili.

Valoarea amenzilor este de peste 1,6 milioane lei.

Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale textile.

Deși numărul operațiunilor vamale în portul Constanța a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referințã.

„În scopul intensificãrii activitãții de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și fraudelor vamale, Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã, cu sprijinul Direcției Generale a Vãmilor, desfãșoarã acțiuni de monitorizare și control care vizeazã operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumitã generic ”Tomis”. Acțiunea presupune verificarea societãților care efectueazã operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitarã ori export.” , au precizat reprezentanții ANAF.
       

Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada următoare.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Persoanele asistate social, scoase la curățenie

Mon Feb 25 , 2019
Primăria Constanța a anunțat că operațiunea salubrizare a străzilor din oraș continuă. Echipele firmei de salubrizare Polaris M Holding au acționat astăzi pe bulevardele I.C. Brătianu, Al. Lăpușneanu, Tomis și Regina Elisabeta și pe strada Cișmelei, dar și în zona peninsulară a Constanței. Primăria Constanța spune că persoanele asistate social […]