Operațiunea Tomis. ANAF ia la puricat vămile din Portul Constanța

Operațiunea Tomis. Mașini ANAF în parcare punctului vamal din Portul Constanța Sud Agigea, în data de 25 ianuarie 2019
Mașini ANAF în parcare punctului vamal din Portul Constanța Sud Agigea, în data de 25 ianuarie 2019

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, vineri seară, că a lansat Operațiunea TOMIS.

Peste 100 de inspectori ai Fiscului vor fi implicaţi timp de peste trei luni pentru a o duce la îndeplinire. În fapt, Operațiunea Tomis o amplă acţiune de monitorizare şi control a punctelor vamale Constanţa Port şi Constanţa Sud Agigea.

Începutul a fost azi, când un zeci de agenți au venit într-un control la Vama Agigea, în frunte cu președintele ANAF, Mihaela Triculescu. Detalii AICI.

Operaţiunea vizează nu numai verificarea operaţiunilor de import, ci şi tranzacţiile ulterioare, respectiv livrarea, utilizarea, consumul pe teritoriul naţional şi livrarea intracomunitară ori exportul mărfurilor.

„La punctele vamale din judeţul Constanţa, inspectorii vor verifica, în primul rând, dacă valoarea de import a bunurilor este cea reală fiind, totodată, prezenţi la verificarea lor fizică”, au precizat reprezentanții ANAF, printr-un comunicat de presă.

Dacă se vor constata probleme, controlul va fi extins pe tot lanţul de tranzacţionare, respectiv asupra societăţilor care au contractat deja achiziţia bunurilor importate.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A2 s-a închis din cauza poleiului

Sat Jan 26 , 2019
Autostrada Soarelui (A2) a fost închisă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, între Lehliu și Drajna, din cauza poleiului. CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis să interzică accesul tuturor autovehiculelor pe sectorul A2 între Lehliu (km 64+500) și Drajna (km 105+500), din cauza poleiului depus pe carosabil, care face […]