Operatorii portuari privați din Portul Constanța au găsit soluții pentru a exporta cerealele din Ucraina

Transport Trade Services (TTS), un operator portuar privat, a inaugurat un proiect logistic complex dedicat exporturilor ucrainene.

Acesta asigură o creștere importantă a fluxurilor de marfă ucrainene transportate din porturile Reni și Ismail via canalul Dunăre-Marea Neagră până la încărcare pe nave maritime în Portul Constanța.

Proiectul are ca efect eliminarea din lanțul logistic a danelor și spațiilor de depozitare din portul Constanța ca urmare a utilizării terminalului de geamanduri TTS din rada interioară a portului Constanța unde mărfurile sunt transbordate direct din barje în navele maritime.

Sâmbătă, a ancorat LAUSANNE, prima navă maritimă cu o capacitate de 31.000 tone, transbordul pentru primul convoi de grâu fiind deja realizat.

Marfa este preluată de către grupul TTS pe barje din portul Reni și va fi descărcată direct în navă, determinând o creștere a capacității de operare și de transfer a Portului Constanța pentru cerealele provenite din Ucraina.

Nava LAUSANNE este prima sosită, parte a unei relații comerciale de durată, creată în mod special pentru a ajuta Ucraina să-și exporte cerealele prin Portul Constanța.

Profit de 66 milioane lei

TTS a avut în 2021 venituri totale consolidate de 598 mil. lei, plus 15%, şi un profit net de 66 mil. lei, plus 38%.

„Anul 2021 este a fost considerat de grupul TTS ca fiind un an de revenire, ca urmare a ridicării restricţiilor pandemice impuse în 2020, cu efecte puternice asupra economiei, în general. Rezultatele finale nu numai că au confirmat aşteptările dar au confirmat un an deosebit prin prisma rezultatelor financiare, în special a profitabilităţii activităţii”, se arată în raportul publicat de TTS.

Seceta care a afectat recoltele de cereale din sudul României în anul 2020 nu s-a repetat în anul 2021 care a asigurat o recoltă de cereale foarte bună în Romania, bună în Bulgaria şi Serbia dar foarte slabă în Ungaria. “Efectele acestei situaţii au fost volume mai reduse la transport şi operare în prima jumătate a anului, o revenire la normalul istoric în trimestrul trei 2021, urmat de o reducere semnificativă în trimestru patru, datorita diferenţelor dintre preţurile furnizorilor interni şi cele de pe cotaţiile FOB (free on board) Marea Neagră (influenţate de preţurile mărfurilor ucrainene şi ruseşti)”.

Cele mai mari cheltuieli ale TTS în 2021 au fost cele cu subcontractorii, de 209 mil. lei faţă de 191 mil. lei în anul precedent.

Alexandru Mircea Mihăilescu are 25% din TTS, restul acţiunilor mergând la ceilalţi acţionari de pe segmentul principal al BVB, inclusiv fonduri de pensii Pilon II.​


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Județean Constanța aduce TIFF la Constanța. Vor fi difuzate numai 5 filme. La festivalul din Cluj au fost circa 200

mar iul. 5 , 2022
Consiliul Județean Constanța a avut inițiativa de a aduce și aici „Caravana firmelor TIFF”. TIFF a devenit deja un brand al Clujului, care a atras anul acesta 102.000 de plătitori de bilete. Vestea bună este că, în 2022, caravana ajunge în premieră în Constanța. Vestea proastă este că, în timp […]

V-ar putea interesa și: