Opt instituții, în control pe litoral. Un sfert din firmele controlate au fost amendate VIDEO

Opt instituții au început acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța.

Autoritățile și coronavirusul

www.CT100.ro Controale mixte în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și cluburi în aer liber, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Publicată de Constanta 100% pe Sâmbătă, 4 iulie 2020

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și cluburi în aer liber, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

„După primele activități desfășurate în acest sens, până în această dimineață, la nivelul județului Constanța au fost verificate 157 de societăți comerciale. Au fost aplicate  57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.000 de lei.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Astfel, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar doi operatori economici au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității unuia dintre aceștia.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni pentru nerespectarea normelor la circulația rutieră, 12 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și 2 sancțiuni pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.