Oradea a primit 640 de milioane de lei pentru un nou spital. Constanța, de 20 de ori mai puțin pentru combaterea infecțiilor

Așa va arăta noul spital din Oradea. Sursă foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat că pe 5 decembrie că a alocat 640 de milioane de lei din PNRR, pentru construirea și dotarea secțiilor de pneumologie și boli infecțioase în clădiri noi, la Spitalul Municipal din Oradea.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru RAFILA a semnat contractul de finanțare pentru construcția noilor secții de pneumologie și boli infecțioase la Spitalul Municipal din Oradea

Noua construcție va avea 229 de paturi de spitalizare continuă pentru secțiile de boli infecțioase, pneumologie și ATI. De asemenea, noul corp de clădire va avea 20 de paturi de spitalizare de zi.

„Sprijinul constant al domnului senator Florian Bodog și a altor parlamentari pentru dezvoltarea serviciilor medicale în județ și pentru parteneriatul dintre Ministerul Sănătății și autoritățile locale din Bihor este un exemplu de colaborare în interesul pacienților din acest județ”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Investiția totală se ridică la 640 de milioane de lei și va fi asigurată de Ministerul Sănătății prin PNRR.

Tot pe 5 decembrie, Consiliul Județean Constanța a anunțat un proiect de 28,7 milioane lei la Spitalul Județean Constanța pentru reducerea infecțiilor nosocomiale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eveniment cultural în Constanța: „Notre ami. Anatole Magrin”

mar dec. 5 , 2023
Municipiul Constanța va fi, pe 7 decembrie, gazda unui eveniment cultural deosebit. La Biserica Sf. Anton de Padova din zona peninsulară, de ora 17.00, Gabriel – Octavian Nicolae și Valentin Ciorbea își vor lansa cea mai nouă creație editorială: „Notre ami. Anatole Magrin”, editat de Societatea Culturală Magrin.  În data […]

V-ar putea interesa și: