Orașul Constanța, sub cod galben și portocaliu de vânt și viscol

constanța ninsoare polaris
Fotografie din arhivă

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a anunțat că începând de sâmbătă seară, de la ora 20:00 și până duminică seară, ora 20:00, municipiul Constanța se va afla sub cod galben de vânt și viscol. În acest interval, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. În special, în această noapte va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

De asemenea, din această noapte, de la ora 02:00 și până mâine seară, la ora 20:00, municipiul Constanța se va afla sub cod portocaliu. Va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5 spre 6 februarie).

Primăria Municipiului Constanța a convocat Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și este gata să intervină dacă situația o va impune.

„Facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă. De asemenea, având în vedere că vântul va sufla cu putere, cetățenii sunt rugați  să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.”, a anunțat primăria.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055 

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922 

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271. 

Pregătiri și pe drumurile județene

Urmare a avertizările meteorologilor privind intensificările de vânt și ninsoare RAJDP Constanța este gata să intervină. Echipele se află în patrulare deja, gata de intervenție.

Utilajele sunt gata de acțiune, au fost verificate, sunt pregătite 4.500 de tone de material antiderapant și 5.300 de tone de combustibil.

Dacă întâmpinați probleme pe drumurile județene constănțene nu ezitați să contactați Dispeceratul RAJDP Constanța, telefon 0241 693 527 sau 0735 008 802.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parapet pe rulouri montat pe o porțiune din Autostrada Constanța - București

sâm feb. 4 , 2023
Pe 4 februarie au fost finalizate lucrările de montare a parapetului metalic pe rulouri pe Autostrada A2, pe tronsonul cuprins între km 143+125 – km 143+600, sensul Constanța – București. Acest sistem de protecție inovativ a fost conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității sale […]

V-ar putea interesa și: