Orașul meu din mozaic – voluntari într-un proiect pentru care constănțenii plătesc 120.000 de lei

Orașul meu din mozaic
Una dintre lucrările realizate în cadrul proiectului Orașul meu din mozaic

Orașul meu din mozaic este un proiect inedit în Constanța: o parte din trotuare sunt decorate cu – evident – mozaic.

Fundația Metamorphosis, o fundație a Universității Ovidius din Constanța, primește 120.000 de lei din bani publici pentru a face acest lucru.

O bună parte din muncă este depusă de voluntari însă. Voluntar înseamnă „care acționează de bunăvoie, din proprie inițiativă, nesilit de nimeni, în mod conștient; (despre acțiuni) care se face de bunăvoie, fără constrângere.”

Încă de la începutul lui august, organizatorii căutau oameni care să lucreze în regim de voluntariat pentru proiectul lor. Iată ce postau pe pagina oficială de Facebook în data de 5 august 2019.

„Dacă ai între 18 şi 35 de ani şi vrei să te iniţiezi în tainele creerii şi montării de mozaic, înscrie-te la Masterclass-ul „Ucenicul mozaicar”. Este vorba despre câteva ore pe zi, într-un cadru şi o atmosferă relaxate, unde vei lucra alături de artişti consacraţi. La finalul Masterclass-ului vei primi o diplomă de participare.”

Pe parcursul proiectului, aceiași organizatori au mulțumit, în mod repetat, voluntarilor care li s-au alăturat. Alături de ei lucrează, nu știm dacă remunerați sau tot ca voluntari, studenți ai Facultății de Arte din Constanța.

Extrase de pe pagina oficială a proiectului, în care se vede cum organizatorii invită voluntari să li se alăture și le mulțumesc, apoi, pentru participare

Reamintim, organizatorii au primit 120.000 de lei de la Primăria Constanța, finanțare nerambursabilă.

Voluntarii au lucrat în fiecare zi în atelier, spun organizatorii, mânați de „spirit civic”.

„Pe voluntarii care au lucrează în fiecare zi la atelier îi aduce împreună dragostea pentru frumos și spiritul civic”.

organizatorii evenimentul finanțat cu 120.000 de lei din bani publici

Au fost alese 10 treceri de pietoni din diverse zone ale orașului: intersecţie bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907, intersecţie Traian cu bd. Tomis,  intersecţia bd. Ferdinand cu bd. Tomis – Miga, bd. Mamaia – Universitatea „Ovidius”,  intersecţia bd. Mamaia cu str. Soveja, intersecţia str. Pandurului cu Şos. Mangaliei, Aurel Vlaicu şi str. Caraiman.

Fundația Metamorphosis a fost înființată în 2018 și are ca scop oficial și declarat „promovarea și sprijinirea educației, prin performanță universitară la nivelul municipiului și județului Constanța”.

Consiliul director este format din Alin Larion, Pepi Mitică și Liviu Merdinian.

Alin Larion este prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” Constanţa, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, care deţine totodată funcţia de preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, admite că în mediul universitar se observă un declin al participării studenţilor la activităţile fizice. 

Mitică Pepi este prof. univ. dr. la Facultatea de Științe Economice a universității, Departamentul de Finanțe Contabilitate. În 2017 semna, din partea PNL, manifestul „Liberali pentru viitorul României”.

Liviu Merdinian este lector în cadrul Facultății de Medicină și specialist în Sănătate Publică, respectiv Dermatovenerologie. Este consilier local din partea PSD.

Am adresat o întrebare oficială pe pagina de Facebook a evenimentului, în care ceream detalii despre voluntariat și despre costuri. Nu a răspuns nimeni.

Proiectul se termină oficial pe 20 septembrie.

Mulți constănțeni au criticat aprig proiectul, spunând că la iarnă ne vom rupe picioarele, pentru că mozaicul este chiar în dreptul trecerilor de pietoni și va fi foarte alunecos. La multe săptămâni de la începerea proiectului, adică de-abia ieri, organizatorii au ținut să ne liniștească. Au spus că, după finalizare, înainte de începerea sezonului rece, lucrările de mozaic vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă, iar acolo unde bordurile sunt înalte, se vor pune şi benzi antiderapante.

„Răspundem astfel îngrijorărilor locuitorilor Constanţei şi îi asigurăm că pe lucrările de mozaic nu se va aluneca. Vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă şi, de asemenea, unde va fi nevoie, adică acolo unde bordurile sunt înalte, vom pune şi benzi antiderapante”, a declarat Ovidiu Felipov, managerul proiectului.

Vă recomandăm și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Orașul meu din mozaic – voluntari într-un proiect pentru care constănțenii plătesc 120.000 de lei

  1. Fragmentele colorate din mozaic sunt facute din placi de faianta de baie.
    La frig….crapă.
    Ne se întreabă nimeni cum NUMAI aceasta facultate, prin conducerea ei, primește bani pentru tot felul de încropeli?
    Felicitări primarului, banii nostri se duc pe apa sambetei!!

  2. Cand se uda sau ingheata devine alunecos si periculos pentru pietoni. Nu credeam ca si platim pt aceasta ineptie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce au făcut polițiștii constănțeni în ultimele 24 de ore

mie sept. 18 , 2019
La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.35, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că la domiciliul unei femei ar avea loc un scandal. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 45 de ani, care și-ar fi agresat […]

V-ar putea interesa și: