Orașul Ovidiu face economie la curent. Explicația primarului

George Scupra, primarul din Ovidiu
George Scupra, primarul din Ovidiu

În cadrul ședinței de consiliu local a primăriei Ovidiu, din data de 31.08.2022 , la inițiativa primarului George Scupra a fost supus spre aprobare, consilierilor locali, reducerea cheltuielilor privind consumul de energie electrică cu aproximativ 50 % privind iluminatul public stradal de pe raza UAT Ovidiu, parcuri, clădirile publice ale primăriei Ovidiu. Acest demers a fost susținut în unanimitate de toți consilierii locali.

Astfel, începând cu data de 15 septembrie, excepție făcând șoseaua Națională și principalele intersecții, stâlpii de iluminat vor funcționa la jumătate din numărul total, iar ca măsură pentru instituțiile publice (școli, grădinițe, club sportiv, centre culturale, sediile administrative ale primăriei) au fost comandați senzori de mișcare pentru grupurile sanitare și holuri.

„Având în vedere previziunile de alocări bugetare, pentru sfârșitul acestui an, dar si coroborat cu faptul ca din luna septembrie cheltuielile cu iluminatul public cresc cu aproximativ 40%, ne dorim ca la nivelul primăriei Ovidiu să reducem cheltuielile privind iluminatul public. Deși în urmă cu 2 ani am schimbat toate lămpile de iluminat (aproximativ 1200 bucăți) trecând pe tehnologia led reducând cu 35% consumul de energie, iată că prin majorările de preț din ultimele 6 luni, constatăm că valoarea facturilor a ajuns la același nivel ca acum 2 ani. De aceea ne vedem puși în situația să mai reducem din aceste cheltuieli prin diminuarea consumului cu aproximativ 50% . Sper ca cetățenii să înțeleagă acest demers care are ca principal obiectiv cuantificarea acestor economii în finalizarea principalele obiective din lista de investiții pe care ne-am propus-o pentru această toamnă.”, a declarat primarul George Scupra.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență în Constanța

vin sept. 2 , 2022
RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență, de astăzi – 02 septembrie 2022, ora 16.00, până luni – 05 septembrie 2022, ora 08.00, ca urmare a atenționărilor meteo de cod galben și portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie. Fenomenele vizate sunt averse cu caracter torențial, putându-se înregistra […]

V-ar putea interesa și: