Orban spune că unele cluburi de fițe ar trebui închise și a cerut controale în restaurante și piețe

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că unele cluburi ar trebui închise pentru că nu respectă regulile şi a cerut controale în restaurante, supermarketuri şi pieţe.

„Avem informaţii că sunt restaurante care, de fapt, au deschis”, a spus şeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la videoconferinţa cu prefecţii desfăşurată la Ministerul de Interne, că ne confruntăm cu o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 şi a cerut intensificarea controalelor.

Orban a enumerat care sunt spaţiile publice unde ar trebui să existe controale:

  • Solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în pieţele închise sau semiînchise. Va trebui să controlam şi târgurile şi bâlciurile. 
  • Avem nevoie de o prezenţă zilnică în metrou pentru a fi respectate regulile, transportul feroviar către destinaţii de vacanţă trebuie respectate regulile, iar cele cu autocare, politia rutieră să fie atentă
  • Există terase de fiţe unde nu se respectă regulile nici de către personal şi nici de către patroni. Avem probleme şi în benzinăriile care duc spre destinaţiile de vacanţa, unde oamenii intră fără mască pentru a plăti.
  • Sunt cluburi care ar trebui închise. Avem informaţii că există restaurante în spatii închise care au deschis şi servesc clienţii la interior.
  • Este nevoie de controale în pieţe
  • În parcuri, la locurile de joacă, să li se atragă atenția părinţilor că îşi pun în pericol copii

„Fiind într-o situatie de cumpănă suntem într-un moment în care ori cresc cazurile, ori reuşim să stăvilim epidemia”, a menţionat Orban, la final, cerând li se transmită celor care nu respectă regulile că vor fi sancţionaţi. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.