Ludovic Orban despre incidentul de Ziua Marinei: președintele trebuia să aibă ochi în ceafă

ludovic orban
Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a comentat incidentul de Ziua Marinei, când un militar a leșinat, iar președintele României, Klaus Iohannis, aflat în apropiere, nu a avut nicio reacție.

„Chiar nu mi se pare un subiect de discuţie, este evident că preşedintele n-are cum să vadă, pentru că n-are ochi în ceafă. Poate că trebuie să dăm o regulă că preşedintele trebuie să aibă un ochi în ceafă… El era implicat în susţinerea discursului, se vedea clar că a citit de pe foi şi a plecat în stânga, deci nu avea cum să vadă locul din lateral, era în spate, înspre dreapta”, a afirmat Orban, citat de News.ro.

El a spus că Iohannis nu a văzut incidentul, însă cei aflaţi cu faţa au văzut şi totuşi nu au reacţionat.

„Deci nu a văzut. Au văzut alţii în schimb, toţi cei care erau la tribună şi ce mi se pare foarte ciudat, că preşedintele care era cu spatele, implicat într-o acţiune, într-un discurs adresat marinarilor, a ajuns subiect de discuţie, dar cei care stăteau cu faţa, şi anume ministrul Apărării, ministrul Justiţiei, ministrul de Externe, care erau cu faţa şi au văzut foarte clar, nu există … au văzut şi n-au avut niciun fel de reacţie”, a declarat Orban.

El a adăugat că “cine trebuia să aibă reacţie a avut reacţie, s-a văzut că s-a intervenit”, militarul a ajuns la spital, fiind doar o cădere de glicemie, astfel că e în afara oricărui pericol.

„Nu înţeleg ce ar trebui să facă preşedintele, când citeşte un discurs să se uite permanent în stânga, în dreapta, să vadă, să urmărească ce se întâmplă. Citea un mesaj care era adresat marinarilor, militarilor români din marină”, a mai spus Orban.

Răspunzând unei alte întrebări, Orban a spus că, dacă ar fi văzut, preşedintele “probabil ar fi reacţionat într-un fel”.

„Oricum sunt convins că s-a interesat privind starea medicală, nu există niciun dubiu în privinţa asta”, a conchis el.

Unui militar american care participa la ceremoniile de Ziua Marinei, de joi, de pe faleza din Constanţa, i s-a făcut rău. Ulterior, ministrul Apărării a precizat că a fost vorba despre o cădere de glicemie, iar militarul este internat la Spitalul Militar.

Militarului i s-a făcut rău în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis, fiind preluat de o ambulanţă.

”Militarul american este sub îngrijire, lucrurile se pare că decurg bine, a fost doar o cădere de glicemie. Este la Spitalul Militar”, a explicat ministrul Apărării Gabriel Leş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.