Ordonanță de Urgență pentru îmbunătățirea drepturilor și condițiilor de muncă pentru navigatori

Comisia de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților a adoptat „Ordonanța de Urgență pentru reglementarea muncii în domeniul maritim” prin care se dorește ca cele șase ramuri de protecție socială să fie garantate.

„Prin acest demers legislativ, se face un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii drepturilor și condițiilor de muncă pentru navigatori, dar și alinierea legislației naționale la cea internațională. În acest proiect de lege este stipulat faptul că este garantat, fiecărui navigator, dreptul la un loc de muncă sigur și lipsit de pericole, care să respecte normele de siguranță, precum și condițiile de muncă și de viață decente la bordul navelor și totodată, dreptul la protecția sănătății, asistență medicală și alte aspecte esențiale pentru o industrie maritimă funcțională și etică.”, a declarat Marian Crușoveanu, deputat PNL, membru al comisiei menționate.

Liberalul a subliniat că acest demers ar putea contribui la consolidarea poziției României, în ceea ce privește respectarea standardelor internaționale în domeniul muncii maritime și la asigurarea unui mediu de lucru sigur și echitabil pentru navigatori.

Textul ordonanței poate fi consultat aici: https://www.cdep.ro/proiecte/2022/200/70/5/oug341.pdf


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ciolacu anunță că România va intra în Schengen, dar deocamdată numai cu spațiul aerian

Dum dec. 10 , 2023
România ar putea intra în Schengen doar pentru transportul aerian, dar cu anumite condiţii. Anunţul a fost făcut aseară de premierul României, Marcel Ciolacu.  „România merită în Schengen”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.   Premierul a anunţat că Austria ar fi de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru […]
aeroport

V-ar putea interesa și: