Organizația Mondială a Sănătății: „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19” VIDEO

Europa cunoaşte în prezent o „explozie” a numărului de cazuri de Covid-19 şi nu trebuie să relaxeze eforturile contra pandemiei, a avertizat joi Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie AFP. Cu toate acestea, el consideră că școlile trebuie să rămână deschise deoarece „nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere”.

Instituţia solicită statelor să ia măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii, dar crede că şcolile trebuie să rămâne deschise „până la capăt” şi să nu fie închise decât ca ultim resort, a declarat Hans Kluge într-un interviu pentru AFP. 

„Observăm o explozie a infecţiilor cu un milion de noi cazuri în doar câteva zile în Europa şi vedem încet încet creşterea mortalităţii”, a subliniat Hans Kluge. 

„Nu putem să ne relaxăm. Va fi o perioadă puţin dificilă, trebuie să fim oneşti”, a prevenit el. 

Zona europeană a OMS, care cuprinde 53 de ţări între care Rusia, a înregistrat mai mult de 11,8 milioane de cazuri şi aproape 295.000 de morţi de la începutul pandemiei. 

În ultimele şapte zile, aproape 1,8 milioane de noi cazuri au fost înregistrate, precum şi 19.500 de morţi.                

Potrivit estimărilor OMS, „cu purtarea generalizată a măştii şi un control strict al adunărilor, putem să salvăm 261.000 de vieţi de acum şi până în februarie în Europa”. 

„Status quo-ul nu este o opţiune” şi organizaţia ONU solicită statelor măsuri „ţinţite şi proporţionale”. 

Dar şcolile trebuie să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar ca ultimă soluţie, estimează el. 

„Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere. Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19″, a pledat e. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Organizația Mondială a Sănătății: „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19” VIDEO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un asistent medical, 51 de ani, a murit din cauza coronavirusului

vin nov. 6 , 2020
Un asistent medical de la Spitalul Judeţean Brăila infectat cu SARS COV 2 a murit, fiind primul deces al unui cadru medical brăilean. Cornel Istrate avea 51 de ani şi lucra ca asistent la Spitalul Judeţean Brăila, în secţia de Radiologie. El era internat la Terapie intensivă de caproximativ 2 […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: