Ori punem stâlpișori, ori nu mai punem

Strada Baba Novac din Constanța. Stâlpișorii sunt montați pe trotuare din loc în loc. Oriunde nu sunt, șoferii își parchează mașinile

Stâlpișorii montați pe trotuare au un rol foarte clar și util: să împiedice șoferii să-și urce mașinile pe ele și, astfel, să poată fi folosite de pietoni.

Una din străzile pe care fosta administrație a montat astfel de stâlpișori este Baba Novac. De fapt, pe o porțiune a străzii, cea dinspre Casa de Cultură până la strada Soveja. Stâlpii au fost montați însă din loc în loc. Șoferii profită de spațiile rămase libere pentru a-și urca mașinile pe trotuar.

În imaginea de mai sus, surprinsă zilele trecute, vedeți nu mai puțin de cinci autoturisme parcate neregulamentar și care împiedică circulația pietonilor, dar pun în pericol și traficul. Fotografia este realizată foarte aproape de intersecția cu strada Răsuri, unde acum câteva zile a avut loc un accident grav de circulație. Din păcate, cine vrea să iasă din strada Răsuri, sau din alta care este perpendiculară pe Baba Novac, are vizibilitatea obturată de mașinile de pe trotuar.

În cazul străzii Baba Novac, stâlpii nu mai au pur și simplu nici un rol. „Ori îi puneți peste tot, ori îi scoateți de tot”, le transmite un constănțean, prin intermediul nostru, celor din administrație.

Apropo, foștii și actualii consilieri locali PNL au criticat decizia administrației Făgădău de a pune stâlp lângă stâlp pe strada Poporului. Cu toate că a făcut așa, și acolo, culmea, se mai parchează printre ei. Rămâne de văzut dacă liberalii vor iniția un proiect de hotărâre pentru a rezolva problemele cu care se confruntă șoferii și pietonii, acum, când dețin, împreună cu USR PLUS, majoritatea în Consiliul Municipal.

E drept, pentru cei care locuiesc în zonă este dificil să-și pună mașina în garaj de fiecare dată când ajung acasă. La fel de drept este că unii nu au garaj sau au două mașini, iar soluția ar fi să găsească un loc de parcare la zeci sau sute de metri distanță, în cartier. Nu distanța e neapărat o problemă, ci faptul că mulți constănțeni consideră că strada din fața caselor le aparține, și nu sunt puține cazurile când proprietari nemulțumiți ridică ștergătoarele sau chiar vandalizează mașinile parcate, legal, pe stradă.

Articole similare:

Consilierii liberali suferă de amnezie postelectorală

Poliția Locală Constanța a dat 90 de sancțiuni contravenționale într-o singură zi pentru oprire și staționare neregulamentară

Primăria Constanța nu vă scoate la licitație locul de parcare

Un primar din România deschide cutia Pandorei: „În Tokyo nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare”

Revoluție în mobilitatea urbană: Primăria Constanța desființează 1.200 de locuri de parcare și creează piste de biciclete și spații pietonale

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Locurile de parcare de reședință din Constanța ar putea fi scoase la licitație

Unde s-ar putea construi cea mai mare parcare din orașul Constanța

Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit

În municipiul Constanța nu se mai plătește parcare

Primăria Constanța: „Conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare”

Amenzi de până la 10.000 lei pentru parcarea pe un loc rezervat persoanelor cu handicap


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Ori punem stâlpișori, ori nu mai punem

  1. În Turcia sunt montate peste tot borduri care au din constructie niște bombeuri peste care nu poți trece fără sa lovești masina, excepție poate SUV urile pe care le au mulți cocalar în CT. Simplu și eficient și mai ieftin, dar nu se mai poate fura la fel ca la stâlpișori. Asta e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Teo Hira, director RAEDPP Constanța: „Avem de-a face cu atributele unui stat mafiot”. Ce exemple a dat

sâm feb. 20 , 2021
Teo Hira, directorul RAEDPP Constanța, a declarat, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, moderată de Cristian Hagi că, după ce a preluat conducerea regiei și a verificat o parte din documente, a avut impresia că „are de-a face cu atributele unui stat mafiot”. Este vorba despre un stat care […]
Teo-Hira-la-Dobrogea-TV

V-ar putea interesa și: