Ororile războiului: oamenii părăsesc orașe din Ucraina

Iprin, înainte și după război. Foto: Nexta, Google Earth. Colaj: CT100.ro

Ucrainenii își părăsesc orașele bombardate de ruși. Canalul TV Nexta a postat imagini din orașul Iprin, aflat foarte aproape de Kiev. Zeci de oameni, majoritatea femei și copii, părăsesc localitatea.

Unii dintre ei au cutii în care-și poartă animalele de companie.

Mai mulți militari sunt acolo pentru a le oferi ajutor.

O echipă CNN a confirmat imaginile. Ziariștii americani spun că orașul a fost supus unor bombardamente puternice în ultimele șapte zile.

„Oamenii pleacă din case cu inimile grele, știind că nu se vor mai putea întoarce în ele. Mulți dintre oameni sunt bătrâni. Sunt extrem de obosiți, de-abia mai pot merge. Sunt imagini oribile, oribile. Și aceștia sunt cei norocoși. Oamenii sunt speriați, sunt la limită. Și-au luat cu ei animalele de companie, ce au putut. Mulți dintre ei nu știu unde se vor duce. Nu știu unde vor dormi diseară, ce se va întâmpla cu lucrurile lor de acasă.”, spune reporterul CNN.

Podul a fost distrus de armata ucraineană pentru a împiedica pătrunderea rușilor.

Adulții nu au voie să iasă din țară. Ucraina a instituit legea marțială.

Am verificat imaginile. Corespund cu realitatea din Iprin. Mai jos aveți o captură din Googe Earth. Așa arăta orașul în octombrie 2021.

Vă recomandăm și:
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Incidența covidului a scăzut cu peste 9% în ultimele 24 de ore, în Constanța

sâm mart. 5 , 2022
Prefectura Constanța a anunțat, sâmbătă, 2.751 de cazuri active de covid în municipiul Constanța, ceea ce înseamnă 8,91 cazuri la mia de locuitori. Este o cifră cu 9,1% mai mică decât cea de vineri, când se raportaseră 9,82 cazuri la mia de locuitori. Incidența în fiecare localitate din județ, mai […]
covid

V-ar putea interesa și: