„Ovidiu, doua milenii de neuitare” – culegere de texte literare pe teme ovidiene lansată de Primăria Ovidiu

In cadrul primei editii a Simpozionului ,,Ovidienii’’ ce s-a desfasurat in data de 1 iulie 2017 in orasul Ovidiu, alaturi de o serie de evenimente culturale si artistice, primaria orasului Ovidiu, la initiativa primarului George Scupra, a lansat o culegere de texte literare, semnate de peste 50 de scriitori din Constanţa (sub coordonarea Ana Ruse, Nastasia Savin si Mirela Savin) din alte oraşe ale ţării, dar şi din R. Moldova, Italia, Franţa. Toate materialele sunt inspirate din viaţa şi opera poetului latin Ovidiu sau poeme omagiind poezia şi pe poetul latin, care şi-a petrecut ultimii 9 ani din viaţă în cetatea Tomisului.

Volumul intitulat ,,Ovidiu, doua milenii de neuitare’’ a fost editat si tiparit de primaria Ovidiu si a fost oferit atat delegatiei primariei din orasul Sulmona (Italia) cat si tuturor participantilor la eveniment.

La inceputul anului scolar, aceasta carte va fi distribuita cu titlu gratuit tuturor elevilor din orasul Ovidiu iar orele de dirigentie vor avea ca tematica opera si viata poetului Ovidius Publis Naso, toate acestea pentru a lasa o mostenire generatiilor viitoare, privind legatura dintre orasul Ovidiu si poetul Ovidius Publius Naso.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO. Schimbare dramatică la Sabroso. Cum arată bucătăria după ce restaurantul a fost amendat de Protecția Consumatorilor

Fri Jul 14 , 2017
La scurt timp după ce a fost amendat și închis de Protecția Consumatorilor, restaurantul Sabroso de pe IC Brătianu a luat măsuri pentru a înlătura problemele. „Sabroso Bratianu a fost redeschis în această după amiaza, în urma remedierii deficientelor, achitării amenzii și înlăturării de la vânzare a produselor neconforme. Noi […]