Ovidiu s-a înfrățit cu Sulmona, Italia. Ce proiecte comune au cele două orașe

Primarul din Ovidiu, alături de primărița din Sulmona, în timpul ceremoniei de înfrăție

Astăzi, 20 noiembrie 2017, în Sulmona, Italia, a fost semnat documentul de înfrățire între cele două orașe, după ce în primăvară a fost semnat, în orașul Ovidiu, documentul premergător înfrățirii.

Ceremonia a fost prezidata de primarul din Sulmona, Annamaria Casini. Delegatia din Ovidiu a fost reprezentata de primarul George Scupra si viceprimarul Doru Cumpanasu.

La eveniment a participat si Gheorghe Milosanu, ministru delegat al Romaniei la Ambasada Romana din Italia.

infratire sulmona ovidiu
Actul oficial care consfințește înfrățirea dintre Ovidiu și Sulmona

A fost stabilit si calendarul de evenimente culturale care vor avea loc in anul 2018 in parteneriat intre cele două orase.

Unul din proiecte consta in realizarea unei tabere de creatie in orasul Ovidiu in parteneriat cu primaria Sulmona , unde vor participa studenti ai facultatilor de arte din Europa, pe tema ovidiana in cadrul bimilenarei ovidiene.

Discursul primarului din Ovidiu, George Scupra, a fost incheiat cu un citat din primarul orasului Sulmona in anul 1887 cu ocazia inaugurarii statuii poetului Ovidius Publius Naso in orasul Constanta:

„Venereaza-i memoria, iubeste-i mormantul! Ovidiu, romanul, este al meu, dar si al tau. Noi i-am dat nastere si voi ii pastrati ramasitele pamantesti. Gloria ne este comuna!”

Orașul Sulmona este înfrățit, de jumătate de secol, și cu municipiul Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Portul Constanța investește în iluminat

Mon Nov 20 , 2017
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a finalizat proiectul de investiții, “Rețele electrice de forță și iluminat în zona fluvio-maritimă, danele 97 – 99”, rețele amplasate la terminalul de barje, din apropiere de poarta de acces nr. 7 a portului Constanța Sud. Lucrarea a fost realizată cu fonduri proprii, […]