„Pachetiada” – unul din motivele pentru care suntem unde suntem FOTO

Dacă ar trebuie să numim într-un fel ce se întâmplă în România, de un amar de vreme, în relația politicienilor cu alegătorii ar trebui să inventăm un cuvânt: „pachetiada”.

Ca într-o țară de lumea a treia, oamenii politici au învățat că dacă le dau niște firmituri celor mai săraci dintre noi vor fi priviți ca salvatori care-i scot din foame. Nu a contat că acei bani erau, de fapt, banii lor, ai noștri, nu ai primarilor. De Paște și Crăciun, împărțeau daruri cu ochii spre aparatele de fotografiat și camerele de luat vederi

Radu Mazăre a dus la rang de artă pachetiada. A împărțit ani de zile sacoși pe care era scris numele său și lumea l-a votat pentru mai multe mandate. Dacă ar candida mâine, probabil că ar fi ales din nou primar.

La fel ca el au făcut însă aproape toți politicienii, indiferent de partid. Am strâns mai jos câteva fotografii de arhivă, dar sunt sute de astfel de exemple.

Exhibiționismul acesta politico-social nu s-a oprit la bătrâni, ci a ajuns până în grădinițe. Din bani public sunt oferite mici cadouri celor mici, indiferent de starea lor socială. Nu au nicio jenă primarii în a se duce personal acolo, sperând să mai capete câteva puncte electorale. Într-o țară normală, astfel de gesturi le-ar aduce mai puține voturi, la noi e invers.

Sărăcia e un termen relativ. România este o țară bogată, dacă ne uităm la jumătatea de jos a clasamentului global, sau săracă, dacă ne raportăm, de pildă, la zona euro. Demnitatea n-ar trebuie să țină însă cont de sărăcie. Nici a oamenilor, dar mai ales a politicienilor.

V-ar putea interesa și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Banca Transilvania crește dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoanele fizice și juridice

sâm apr. 23 , 2022
Banca Transilvania crește dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoanele fizice și juridice. Creșterea, între 1,50% și 2,75%, vine în contextul responsabilității băncii privind siguranța și buna remunerare a resurselor financiare ale clienților, în această perioadă complexă. Depozitele care vor avea dobândă mai mare sunt cele constituite pe 1 […]

V-ar putea interesa și: