Pacient neasigurat, spitalizat și îngrijit timp 47 de zile. Familia este nemulțumită

spital-judetean-constanta-urgenta

În spaţiul public au apărut, în ultimele zile, reacții ale familiei unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Membrii acesteia au acuzat spitalul că bolnavul nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate, iar medicii au fost blamaţi pentru starea critică în care acesta se află.

Conducerea spitalului a făcut câteva precizări, pentru a clarificat situația.

Aceasta spune că pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de  74.440,90 lei, din care:

  • Analize de laborator- 5.245,79 ron
  • Investigatii paraclinice de radiologie-3.841,10 ron
  • (Investigatii de inalta performanta-3.149.00 ron)
  • Cheltuieli medicamente-32.211,06 ron
  • Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 ron
  • Interventii chirurgicale-5.110,14 ron
  • Cheltuieli directe si indirecte -12.796,86 ron

„La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr,  o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.

Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.

Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.”, au mai spus reprezentanții spitalului.

Aceștia au precizat că pacientul „nu îndeplinește calitatea de asigurat în sistemul CNAS”. Cu alte cuvinte, nu a plătit asigurare de sănătate, care se achită de către angajator, dacă ești salariat cu carte de muncă, dar pe care ți-o poți achita și singur.

O rudă a bărbatului a afirmat, într-o postare pe o reţea de socializare, că de la o durere de măsea acesta a ajuns „o legumă”. 

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă. Îţi doresc sănătate, văru, şi să fii puternic. Noi îţi suntem alături şi cu gândul şi cu sufletul. Ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puţinele tale puteri. Calarau Ionuţ Marian – 31 ani şi 6 operaţii în nici 23 de zile şi în coma indusă de 2 luni!!!”, se arată în mesajul respectiv.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Garsonieră a la Cluj: cât costă 11 mp cu baie în debara

mar mart. 21 , 2023
Piața imobiliară din Cluj uimește din nou. Pe un site de specialitate s-a scos la vânzare o garsonieră de 16 metri pătrați, într-un imobil construit în 1970. Prețul cerut: 53.000 de euro, adică peste 3.300 de euro pe metru pătrat. Iată cum sună anunțul: „Vânzare apartament o camera în zona […]

V-ar putea interesa și: