Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase, mutați în alte spitale

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase, mutați în alte spitale

Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Mihai Lupu, împreună cu cei doi vicepreședinți, Stelian Gima și Petre Enciu, dar și cu administratorul public al județului, Gabriel Monea, se află în acest moment la cele două unități medicale din subordinea instituției, pentru a gestiona de la fața locului situația apărută în urma incendiului de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Din informațiile pe care le deținem în acest moment, din totalul de 113 bolnavi ai spitalului de boli infecțioase, 43 de pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, iar 46 dintre aceștia la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.”, au transmis reprezentanții Biroului de presă al CJC.

Spitalul Județean de Urgență dispune la această oră de un număr de 35 de paturi pentru pacienții cu forme grave, alte 10 paturi sunt disponibile la secția pneumo de la Agigea, a spitalului. De asemenea, spitalul de la Palazu Mare are un număr de 45 de paturi disponibile.

Președintele, împreună cu conducerea spitalului județean, au luat hotărârea de a disponibiliza Secția Oftalmologie din cadrul Policlinici II Constanța, în care pot fi internați pacienții de la boli infecțioase.

Din informațiile confirmate mai sunt disponibile 26 de paturi în cadrul Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Președintele Consiliului Județean este alături de managerul și directorul medical al SCJU, care coordonează evaluarea și transferul pacienților, în funcție de gravitatea bolii către unitățile medicale specializate din județ.

Prin dispoziția lui Mihai Lupu, pentru informații privitoare la pacienți transferați, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, a pus la dispoziție următoarele linii telefonice:  SCJU – 0736 603 824, Secția Exterioară Agigea – 0241484647 și 0241484644, iar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are următoarele linii telefonice: Pavilionul Clinică – 0241486313 și Secția Medicală – 0241486302.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.