Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase, mutați în alte spitale

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase, mutați în alte spitale

Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Mihai Lupu, împreună cu cei doi vicepreședinți, Stelian Gima și Petre Enciu, dar și cu administratorul public al județului, Gabriel Monea, se află în acest moment la cele două unități medicale din subordinea instituției, pentru a gestiona de la fața locului situația apărută în urma incendiului de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Din informațiile pe care le deținem în acest moment, din totalul de 113 bolnavi ai spitalului de boli infecțioase, 43 de pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, iar 46 dintre aceștia la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.”, au transmis reprezentanții Biroului de presă al CJC.

Spitalul Județean de Urgență dispune la această oră de un număr de 35 de paturi pentru pacienții cu forme grave, alte 10 paturi sunt disponibile la secția pneumo de la Agigea, a spitalului. De asemenea, spitalul de la Palazu Mare are un număr de 45 de paturi disponibile.

Președintele, împreună cu conducerea spitalului județean, au luat hotărârea de a disponibiliza Secția Oftalmologie din cadrul Policlinici II Constanța, în care pot fi internați pacienții de la boli infecțioase.

Din informațiile confirmate mai sunt disponibile 26 de paturi în cadrul Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Președintele Consiliului Județean este alături de managerul și directorul medical al SCJU, care coordonează evaluarea și transferul pacienților, în funcție de gravitatea bolii către unitățile medicale specializate din județ.

Prin dispoziția lui Mihai Lupu, pentru informații privitoare la pacienți transferați, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, a pus la dispoziție următoarele linii telefonice:  SCJU – 0736 603 824, Secția Exterioară Agigea – 0241484647 și 0241484644, iar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are următoarele linii telefonice: Pavilionul Clinică – 0241486313 și Secția Medicală – 0241486302.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Preşedintele României: „Astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”

vin oct. 1 , 2021
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi spune că le-a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să facă „absolut tot ce este posibil” pentru a preveni ca un alt accident să se mai […]

V-ar putea interesa și: