Păduchii, o prezență obișnuită în școlile din Constanța

paduchi

Păduchii sunt o prezență obișnuită în școlile din Constanța, un număr de 275 de cazuri fiind depistat în numai o săptămână.

 
Direcția de Sănătate Publică din Constanța a anunțat că, la reinceperea cursurilor dupa vacanta de vara, în perioada 10.09 – 17.09.2018, medicii si asistentii medicali din cabinetele scolare (in urban) si medicii de familie (in rural) au efectuat examenul medical pentru supravegherea activa a starii de sanatate in colectivitatile de anteprescolari, prescolari si elevi.
 
Scopul triajului este de a depista si izola precoce ,inainte de intrarea in colectivitate, suspectii si bolnavii de boli contagioase.
 
Au fost controlate 288 unitati (crese, centre de plasament, gradinite, scoli, scoli profesionale scoli speciale,clicee) din mediul urban si rural si au fost examinati 69754 subiecti, dintr-un total de subiecti inscrisi in numar de 75671.
 
S-au inregistrat un numar de 512 cazuri de imbolnavire.

Au fost depistate urmatoarele afectiuni :

Hepatitavirala (A) = 0
Altehepatitevirale acute = 0
Rujeola = 0
Rubeola = 0
Varicela =1
Parotidita epidemica = 0
Tuse convulsive =0
Gripa = 0
Scarlatina = 0
BDA =0
Dizenterie bacteriana = 0
Meningita (virala,bacteriana ) = 0
Encefalite = 0
Angine = 185 cazuri
Angine cu SH = 2 cazuri
Alteboliinfectioase = 29 cazuri
Scabie = 10 cazuri
Pediculoza (infestare cu păduchi) = 275 cazuri
Micoze = 10 cazuri
Alte boli parazitare = 0

 
Dupa primul examen s-a efectuat un recontrol, numai pentru scabie si pediculoza si au fost inregistrate:
– 6 cazuri de scabie
– 114 cazuri de pediculoza.

Pentru acesti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor in colectivitate fiind permisa numai dupa rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivitatii.

Comparativ cu anul 2017, aceeasi perioada, cand au fost triati 60875 subiecti si s-au inregistrat 430 cazuri de imbolnaviri se constata ca s-au inregistrat mai putine cazuri de varicela si angine si mai multe cazuri de pediculoza.

 
Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O șoferiță cu AUDI a lovit doi bărbați pe trecerea de pietoni

Tue Oct 9 , 2018
În data de 09.10.2018, la ora 18:14, o femeie 50 ani a condus o mașină Audi A4, pe str. I.C. Brătianu din Constanța, banda nr. 2, dinspre strada Theodor Burada către strada Dezrobirii. În momentul când a ajuns la marcajul pietonal din dreptul intersecției cu str. Cibinului, a surprins şi […]
accident constanța