Păgubiții Omnia își cer drepturile

Câteva mii de oameni au fost păgubite de patronul agenției de turism OMNIA, după ce acesta s-a sinucis, aruncându-se de la etaj, în octombrie 2017. 

Conform unui oficial al vremii aceasta constituie cea mai mare frauda înregistrată în turismul romînesc, estimate la peste 8 milioane de euro.

Ce s-a întâmplat în acești doi ani de la eveniment?

Iată ce spun reprezentanții Comitetul Creditorilor Omnia Turism, printr-un comunicat de presă.

„In cursul anului 2017, impotriva societatii OMNIA TURISM SRL s-a depus cererea de deschidere a procedurii de insolventa, iar prin incheierea pronuntata la 19.11.2018 (dupa un an de la sinucidere) in dosarul 40516/3/2017 de la Tribunalul Bucuresti, in calitate de administrator judiciar a fost numit PODOREANU INSOLV IPURL, care a preluat dosarele de inscriere la masa credala de la Tribunalul Bucuresti si de la alte doua firme de insolventa care au renuntat la caz.

Cu eforturi uriase, administratorul judiciar a reusit sa ordoneze, sa arhiveze si sa studieze cele 235 de dosare ale creditorilor persoane fizice si juridice care au depus cerere de inscriere la masa credala si sa publice un tabel PRELIMINAR al obligatiilor debitoarei Omnia Turism in BPI 580/11.01.2019 , din care reiese un cuantum NEDEFINITIV AL MASEI CREDALE INSUMAND APROAPE 8.400.000 lei. Chiar si in aceste conditii, administratorul judiciar nu a avut acces la evidentele contabile OMNIA TURISM pana in luna august 2019, astfel incat pana la acest moment nu s-a putut demara intocmirea unei expertize contabile in vederea stabilirii valorii totale a prejudiciului.

Dupa cum reiese din actele si materialele dosarului de urmarire penala nr. 3339/P/2017 , avem in vedere in acest sens ordonanta de efectuare a urmaririi penale din data de 21.11.2017 prin care procurorul de caz constata ca “OMNIA TURISM SRL a fost folosita de administratorul NEGRU GEORGE pentru a obtine din partea clientilor sume de bani reprezentand contravaloarea unor pachete turistice aferente perioadei 2017-2018, fara ca furnizorii OMNIA TURISM sa fi fost platiti, clientii societatii aflandu-se in imposibilitatea de a mai putea beneficia de serviciile turistice pe care le-au achitat. Sumele de bani incasate de la clienti au fost utilizate de societate prin administratorul NEGRU GEORGE pentru a obtine castiguri pentru sine pe piata de capital, atat pe plan intern cat si pe plan extern, clientii fiind indusi in eroare in schimbul achitarii pachetelor turistice prin faptul ca serviciile vor fi prestate de OMNIA TURISM.”

Intre timp a aparut o mostenitoare, pe nume DRAGAN MAGDALENA, nepoata de frate dar si contabila a patronului societatii OMNIA TURISM, care face demersuri pentru a obtine bunurile acestuia si sa le instraineze pe persoana fizica. Administratorul judiciar, Doamna avocat Luiza Popescu incearca sa opreasca acest demers, mergand si la Procuratura, deoarece acele bunuri trebuie valorificate astfel incat sa fie macar partial despagubite victimele infractiunilor lui George Negru. Este vorba aici despre “imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr.37, în care era sediul Omnia Turism, și de câteva terenuri”, conform celor declarate de Doamna  Luiza Popescu, administratorul judiciar al Omnia Turism. In acest sens, administratorul judiciar a solicitat   extinderea urmaririi penale inclusiv cu privire la numita DRAGAN MAGDALENA pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare si inselaciune. Tot in aceasta directie, Doamna avocat Luiza Popescu face referire si la faptul ca pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti exista inregistrat dosarul penal nr. 3339/P/2017 avand ca obiect cercetarea infractiunilor de inselaciune si evaziune fiscala savarsite de defunctul NEGRU GEORGE si SC OMNIA TURISM SRL, dosar in cadrul caruia organele de cercetare penala urmeaza sa dispuna asupra oportunitatii indisponibilizarii INTREGULUI ACTIV, suspendarea ORICAROR operatiuni privind succesiunea defunctului NEGRU GEORGE impunandu-se de urgenta, pentru a evita diminuarea patrimoniului succesoral, pana la momentul stabilirii si solutionarii definitive a dosarului penal nr. 3339/P/2017 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti  si a dosarului 40516/3/2017 al Tribunalului Bucuresti, referitor la insolventa societatii.

In data de 9.10.2019, lichidatorul judiciar a reusit obtinerea extrasului 7112/09.10.2019 din care rezulta inscrierea la Registrul National Notarial de Evidenta a Creditorilor Persoane Fizice si a Opozitiilor la Efectuarea Partajului Succesoral la pozitia 71132 a numitului NEGRU GEORGE, ca debitor vis a vis de toti cei 235 de pagubiti inscrisi la masa credala.

Urmatorul termen in dosarul 40516/3/2017 privind insolventa Omnia Turism este 14.11.2019.

In calitate de reprezentanti ai creditorilor Omnia Turism facem apel in continuare la autoritatile Statului : Inspectoratul General al Politiei Romane, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Ministerul Justitei sa urgenteze incheierea cercetarilor penale in cazul Dosarului 3339/P/2017 si trimiterea acestuia in instant, astfel incat adevarul privind mega furtul Omnia Turism sa fie elucidate iar vinovatii sa raspunda pentru faptele lor.”

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Localitatea Poarta Albă a rămas fără apă

Thu Oct 10 , 2019
Pentru remedirea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, din localitatea Poarta Alba,  RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi – 10 octombrie 2019, în intervalul orar 12.30 – 16.00.  Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea Poarta Albă.  „Ne cerem scuze […]
raja