Pandemia de covid se va termina, cel mai probabil, în luna mai, cu o condiție

Răzvan Cherecheș (foto), expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a declarat, miercuri, că cel mai probabil România va atinge imunitate de grup în luna mai, cu o condiție: să nu apară o tulpină nouă.

Profesorul a prezentat un grafic în care puteți vedea cum creșterea numărului de cazuri noi nu s-a corelat cu numărul de decese în regiunea Gauteng din Africa de Sud (au murit mult mai puțini oameni decât în valul Delta anterior).

Cercetătorii din Africa de Sud spun că, cel mai probabil, mortalitate redusă se datorează faptului că aproximativ 2/3 din populația din zonă era deja imunizată (fie prin vaccinare, fie prin infecție naturală).

„Rata de vaccinare de la noi o știm, dar nu știm care este rata de imunizare naturală (infecții anterioare) – numărul de decese de la noi va depinde în mare măsură de rata de imunizare naturală. Cel mai probabil că până în luna mai vom atinge nivelul de imunitate de grup prin vaccinare și imunizare naturală, la cât de infecțioasă este tulpina Omicron = ne vom putea relua viața (dacă nu apare o tulpină nouă).”, a spus acesta.

Vă recomandăm și:

Ce arată „datele din viața reală” despre omicron

Evoluția cazurilor de covid în ultimele 24 de ore

Vor să ne oblige să purtăm măști medicale sau FFP2 și în toate spațiile publice

Sursă foto: Facebook

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ministrul Educației reacționează la scandalul burselor

Wed Jan 5 , 2022
Elevii au acuzat Ministerul Educației că a tăiat bursele. În replică, ministerul a trimis un comunicat de presă în care spune ăc lucrurile nu stau așa. Iată conținutul acestuia. „Bursele de performanță și de merit stimulează competiția și învățarea și sunt destinate celor mai buni elevi. Pentru toți ceilalți există […]
Președintele AUF, Sorin Mihai Câmpeanu,