Pandemia se sfârșește: din 10 paturi de spital covid, 9 sunt goale

În acest moment, în spitalele din județul Constanța sunt 60 de persoane bolnave de covid internate, dintre care 57 din județul Constanța și 3 din alte județe. În total sunt 622 de paturi, ceea ce înseamnă că gradul de ocupare este de 9,64%. Practic, din 10 paturi, 9 sunt libere.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 27 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 26 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 7 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.015 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 139 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 525 de cadre didactice, 1.305 elevi, 272 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.823 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (590).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 100 de teste antigen rapide și 754 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 23 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 80 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 25 mai a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 594 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.830 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.230 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Patriarhia României: Problema înființării unei mitropolii a Tomisului este „definitiv închisă”

mie mai 26 , 2021
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că problema înființării unei mitropolii a Tomisului este „definitiv închisă” și că posibilele reacții „inadecvate pe această defunctă temă” nu vor mai beneficia de niciun comentariu oficial. Solicitarea fusese făcută de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, și a primit deja un răspuns negativ de […]

V-ar putea interesa și: