Paradoxurile lui George Muhscină și pilda regelui Solomon

George Muhscină și doi din cei trei demisionari din PNL. Foto: Cristian Hagi, 3 august 2020
George Muhscină și doi din cei trei demisionari din PNL. Foto: Cristian Hagi, 3 august 2020

George Muhscină își dădea demisia din funcția de consilier județean, în februarie 2018, la circa doi ani după ce obținuse această demnitate. Avea probleme de sănătate.

Sănătatea și familia mea sunt pe primul loc, sunt prioritățile mele și tocmai de aceea am decis să fac acest pas înapoi. Nu îmi place să fac treabă cu jumătate de măsură, iar funcția de consilier județean este o demnitate publică ce te obligă să dedici timp, energie și implicare. Nu am ce să reproșez nimănui din Consiliul Județean, pur și simplu demisia mea are o motivație strict personală“, a declarat el, atunci.

Gestul venea după ce își prezentase demisia și din funcția de președinte al organizației municipale a PNL Constanța.

Marea speranță a partidului, omul despre care fostul președinte PNL, Gheorghe Dragomir, spunea că va fi candidatul partidului la funcția de primar al Constanței (pe scena de la Casa de Cultură) se retrăgea din politică la fel de discret precum intrase.

Astăzi, într-o cămașă Gant albă (cam 500 și ceva de lei preț de catalog), cu un ton hotărât și cu discursul scris dinainte, a încercat să tulbure din nou apele în PNL Constanța, partidul în care a rămas, cel puțin cu numele, cu funcția de vicepreședinte.

George Muhscină și-a anunțat demisia din partid și candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. A spus că împreună cu el au făcut pasul și alți colegi și o vor face și alții. Când l-am întrebat concert câți sunt cei care și-au depus demisiile până astăzi, alături de el, a răspuns, într-un final: trei. Din cei trei, doi intraseră în partid odată cu el.

Primul paradox: omul care și-a dat demisia din funcția de consilier județean vrea acum să conducă instituția. Ne bucurăm că starea de sănătate îi permite și că familia, prioritatea sa numărul 1, este de acord.

În spatele lui George Muhscină se afla un banner (cu asta se ocupă principala firmă pe care o patronează, producție publicitară) pe care scria, printre altele, „unitate” și „fără PSD”. Muhscină a spus că vrea să candideze pentru că în PNL sunt niște „cooperative” care lucrează cu PSD. Ce cooperative? Nu a dat niciun nume.

L-am întrebat dacă, pe 28 septembrie, în eventualitatea în care PSD va câștiga Primăria și Consiliul Județean Constanța, își va cere scuze public. Scopul său declarat este, nu-i așa, să scăpăm de PSD, iar, în opinia mea, candidatura sa fărâmițează dreapta. Mi-a răspuns cu o întrebare: dacă eu cred că există un partid de opoziție care poate câștiga alegerile de unul singur. I-am răspuns că da. A replica că dumnealui nu fărâmițează dreapta, ci o unește.

Acesta este al doilea paradox: să pleci din PNL, să candidezi independent, să ceri voturi de la PNL și să spui că unești dreapta.

Un al paradox este că George Muhscină acuză actuala conducere a PNL, partid condus de Bogan Huțucă, de „cooperativă” cu PSD. Este însă asociat în afaceri și prieten cu un parlamentar PNL, Robert Boroianu. Spune că i-a salvat firma de la faliment. La un moment dat, îi oferea bani împrumut soției. Boroianu a făcut parte din echipa condusă de Gheorghe Dragomir, care a parafat înțelegerea cu PSD, în Constanța, formând infamul USL. Bogdan Huțucă nu era atunci în schemă. Cine e mai USL-ist?

Un alt paradox (cred că am ajuns la numărul 4) este că George Muhscină nu știe mai nimic despre proiectele politice ale prietenului său, Robert Boroianu. Acesta a propus, în 2016, ca apa pentru populație să fie gratuită. „Cum, gratuită?”, s-a mirat Muhscină. „Lăsați-mă să mă interesez”, a spus, când l-am rugat să spună dacă susține proiectul.

Îi reamintim noi, aici, dacă a uitat, deși se ocupa atunci de campanie PNL. Iată ce spune Robert Boroianu pe 29 noiembrie 2016.

„Îmi doresc ca, atunci când se va revizui Constituția, să introduc un amendament prin care alimentarea cu apă a populației să fie asigurată de stat, prin intermediul autorităților locale, direct și non-profit. Apa potabilă furnizată către populație, către consumatori nu către societăți comerciale sau alt gen de întreprinderi, trebuie să fie gratuită. Dreptul la apă trebuie să fie un drept fundamental garantat prin Constituție. Statul, prin pârghiile pe care le are, trebuie să asigure acest drept fundamental. România este o țară unde se găsesc foarte multe zone în care sărăcia atinge cote maxime, zone în care copiii și adulții nu au acces la apă”, a declarat candidatul liberal.

Mai mult puteți citi AICI.

George Muhscină este nemulțumit de numirile PNL pentru primărie și CJC. De ce a așteptat atât până să-și dea demisia? A spus că a vorbit în partid despre nemulțumirile sale. Unii colegi îl contrazic. Indiferent de cine are dreptate, se naște un semn de întrebare: ești nemulțumit, dar nu îți dai demisia decât cu mai puțin de două luni înainte de alegeri. De ce? Este și aici un mic paradox.

George Muhscină spune că vrea să coopteze dreapta alături de el, cei trei demisionari și restul care vor veni, dacă vor veni.

Aș fi vrut să vă spun care este opinia mea despre această candidatură. Nu o voi face acum, poate mai târziu. Până atunci însă, vă invit să citiți una din pildele regelui Solomon. E interesantă în acest context.

Două femei pretindeau că ambele sunt mame ale aceluiași copil. Cele două erau prostituate și locuiau în aceeași casă și au născut la diferență de trei zile, însă copilul uneia dintre ele a murit. Astfel, acestea s-au afișat în fața regelui, împreună cu un bebeluș, și fiecare dintre cele două susținea că este mama acelui copil.

Înțeleptul rege era conștient de faptul că dragostea adevărată nu ține de posesie. Adevărata dragoste constă în a vrea binele celui pe care îl iubești, chiar cu prețul de a pierde acea persoană, cu prețul sacrificării fericirii tale de dragul celui iubit. Așa și în cazul celor două femei, el știa că adevărata mamă va renunța la copil pentru binele acestuia.

Astfel, Solomon, pentru a testa adevărata dragoste de mamă și a afla care este mama reală a copilului, a decis ca de față cu cele două să taie copilul în jumătate, spunându-le celor două femei că așa ambele vor avea parte de el. Desigur că adevărata mamă s-a opus pentru a nu-i fi sacrificat copilul și a decis să-l lase celeilalte, în timp ce falsa mamă, în mârșăvia și egoismul ei, a fost de acord să-l sacrifice pe bebeluș, decât să rămână fără copil. Reacția femeii care i-a dat viață bebelușului, de a-l ceda celeilalte, numai să-l știe viu și nevătămat, a fost dovada clară pentru rege că ea este cea care i-a dat viață, îl merită și îl iubește cu adevărat.

Pilda regelui Solomon este cea mai clară dovadă a faptului că dragostea cere sacrificiu în numele iubirii și că nu posesia este adevărata dovadă a ei, ci binele celui îndrăgit.

Solomon a fost rege al poporului evreu timp de aproximativ 40 de ani, din anul 971 până în 931 î.H.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

BE.SAFE - a treia săptămână a teatrului de calitate începe cu o crimă și se termină cu o ofertă

Mon Aug 3 , 2020
A treia săptămână BE.SAFE începe cu un eveniment foarte important, deschiderea Teatrului de Vară Soveja, pe care Teatrul de Stat Constanța l-a reabilitat parțial și l-a igienizat în timp record, pentru a fi folosit ca spațiu de joc în această perioadă, în care spectacolele în sală sunt interzise din cauza […]