Parapet pe rulouri montat pe o porțiune din Autostrada Constanța – București

Pe 4 februarie au fost finalizate lucrările de montare a parapetului metalic pe rulouri pe Autostrada A2, pe tronsonul cuprins între km 143+125 – km 143+600, sensul Constanța – București.

Acest sistem de protecție inovativ a fost conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității sale de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor.

„Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.”, spun reprezentanții DRDP Constanța.

Un sistem asemănător va fi montat și pe sensul București – Constanța.

Preiau din șocul accidentului

Specialiștii spun că gardurile de protecție au role de protecție care preiau din șocul unui accident și ajută mașina să revină pe carosabil, fără a ieși din decor.

„Parapetele pe rulouri sunt alcătuite dintr-o structură metalică și elemente rotative din plastic, care disipează forța. Panourile cu role permit vehiculelor rutiere să fie redirecționate în condiții de siguranță, atunci când părăsesc partea carosabilă din cvarii motive cum ar fi problemele tehnice ale autovehicului sau viteza neadaptată la condițiile de drum”, a declarat Flavius Pavăl, șeful Direcției Siguranța Circulației CNAIR.

Sistemul de parapete cu role poate rezista unor impacturi mari, chiar și în cazul autobuzelor sau autocamioanelor de 13 tone. Rolele de protecție montate până acum în România sunt produse în Coreea de Sud și au o garanție de până la 3 ani dacă nu sunt distruse în urma unui impact. Kilometrul instalat în România în urma unei licitații a costat peste 800.000 de euro, precizează aceeași sursă.

Sursă foto: DRDP Constanța


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria a amendat Arhiepiscopia Tomisului pentru efectuarea de lucrări fără autorizație, aceasta a contestat sancțiunea

sâm feb. 4 , 2023
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va contesta amenda dată de Primăria Constanţa pentru că ar fi făcut lucrări neautorizate la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, clădirea afectată de un incendiu la în octombrie 2022 (detalii AICI). Arhiepiscopia Tomisului susţine că Primăria putea să dea autorizaţie pentru lucrările de la acoperiş în trei […]

V-ar putea interesa și: