Parapetul montat pe drumurile din județul Constanța a încurcat rău traficul

Zăpada se adună în parapetele montat pe drumul dintre Constanța și Mihail Kogălniceanu

Parapetul montat pe drumurile din județul Constanța a încurcat rău traficul, ieri și azi.

Problema principală a sa este că adună zăpada viscolită de pe câmp. Zăpada se oprește în structura de beton și blochează șoseaua.

Joi după-amiază, de pildă, pe sensul Constanța – Valu lui Traian o jumătate de bandă era ocupată, iar coada se întindea pe circ un kilometru. Pe celălalt sens se circula bine, pentru era apărat de parapete.

La fel stăteau lucrurile și pe drumul dintre Constanța și Mihail Kogălniceanu. Acolo au intervenit și echipaje ale primăriei din Kogălniceanu pentru a debloca traficul.

„Parapetul adună zăpadă. Încurcă mult iarna”, a confirmat administratorul RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene.

În opinia acestuia, soluția mai bună era amplasarea unei linii de lisă metalică. Cu alte cuvinte, o structură care permite zăpezii să circule pe sub ea.

Parapetele este o dorință a locuitorilor, care vine în urma numeroaselor accidente – multe dintre ele mortale – produse de șoferi care tăiau linia dublă continuă.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Parapetul montat pe drumurile din județul Constanța a încurcat rău traficul

  1. Sunt curios care cetateni au cerut amplasarea de la aeroport pana la -RETINETI ! – cca 1,5 km de IAS ? Din cate stiu, accidentele s-au produs EXACT in zona IAS, adica acolo unde NU AU AMPLASAT separatoare de sens ( si nu PARAPETE). Ca sa nu mai spun ca nimeni NU ar fi avut vreun motiv sa intoarca peste banda continua pe acest sector. Nu mai spun ca ii obliga pe cei care vin dinspre Sibioara si au ca destinatie Constanta, sa vireze obligatoriu dreapta si SA SE PLIMBE si pana la sensul giratoriu de la aeroport.Iar pentru cei de pe partea opusa care vor sa se deplaseze catre Nord, s-au gandit DESTEPTII ca nu le-ar strica sa faca mai intai o “plimbare”, daca nu pana la “Chelsea”, atunci macar pana la IAS unde se termina separatoarele. Si acolo- scuzati expresia- precum cateaua cu coada ridicata, SA CAUTE ACCIDENTUL CU LUMANAREA si SA INTOARCA in zona cu vizibilitate redusa si cu viteza mare a traficului !!! Domnilor drumari- LUATI-VA BANII SPALATI DIN MIJLOCUL DRUMULUI !!!

  2. Ar fi fost bune para-zapezile, dar trebuie sa stii cum sa le amplasezi- NU este cazul lor !- Au incercat in urma cu cativa ani, le-au montat paralel cu directia Nord-Sud si efectul a fost mai rau decat cu separatoarele. Dupa aia au renuntat la idee pentru zona asta si le-au mutat spre oras , IN VARFUL DEALULUI unde acum cativa ani din cauza LIPSEI SEPARATOARELOR, a avut loc o tamponare frontala cu 3 morti. (crucile sunt acolo ). Cat despre efectul parazapezilor in zona aia – frectie la picior de lemn pentru ca acolo n-au fost niciodata probleme cu zapada

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce drumuri naționale și autostrăzi sunt închise în toată România

Thu Feb 6 , 2020
Astăzi, 06.02.2020, la ora 16, situația rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România este următoarea, potrivit CNAIR. Drumuri închise circulației: A A2 Lehliu – Fetești (km 64+000 – km 144+980) DN 21 Brăila – Slobozia (km 1+000 – km 93+000) DN 22 Brăila – Ovidiu (km 78+714 – km […]