Parastas sfâșietor la 40 de zile de la moartea lui Sergiu într-un accident aviatic: „Trăiești prin fetele noastre care zilnic întreabă de tine”

Militarul căzut la datorie și soția sa. Sursă foto: Facebook/Bebe Ionela

Soția maistrului militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, decedat în tragedia aviatică produsă pe 2 martie în Constanța, a postat un mesaj sfâşietor pe pagina sa de Facebook, la parastasul de 40 de zile:

“Mi-ai lipsit ieri, îmi lipsești azi, îmi vei lipsi și mâine. Îmi este și-mi va fi dor de căldura ta zi de zi… mi-e dor de noi, de viața noastră! Deși îți vizitez zilnic mormântul tot trăiesc cu impresia că într-o zi ai să intri pe ușă și ai să mă strigi din nou “iubi, am ajuns acasă, să nu te sperii!”. Iar eu să te aștept să mă cuprinzi în brațe și să mă săruți…Au trecut 40 de zile, dar pentru mine încă ești aici. Trăiești prin fetele noastre care zilnic întreabă de tine, prin dragostea ce ne-a legat. Mă uitam azi pe câteva imagini de la cununie… cât de hotărâți eram să începem viața asta în doi. Câte planuri și vise… Și acum!!! Offf, măi iubi!”.

„Bucurați-vă de toți ai voștri azi, mâine nu e promis nimănui!!”

Cu câteva zile înainte, aceasta a scris un alt mesaj emoționant pe Facebook, prin care ne îndemna să ne bucurăm de cei apropiați.

„Toate vin de la Dumnezeu, atât viața cât și sfârșitul ei… Pentru noi cei care rămânem în urmă este cel mai greu, dar singurul lucru pe care îl mai putem face este să ne rugăm pentru sufletul celor morți.

Dumnezeu să te odihnească în pace, iub!

Știu că ai fost și vei fi mândru de noi, fetele tale!

Îți promit că voi fi puternică și o să fac tot ce ține de mine să fiu și mamă și tată pentru copii noștri!

Rebecăi i-am spus deja că ești un SUPER EROU plecat în misiune să salvezi îngerașii cu aripi frânte, să-i duci cu elicopterul la Doamne Doamne să îi facă bine!

Nataliei îi voi vorbi mereu despre tine și sper să înțeleagă când va mai crește că tati e cel mai bun și nimeni nu îi va lua locul.

Nu sunt de acord cu decizia divinității, însă sunt convinsă că de acolo de sus vei fi mereu cu noi și ne vei proteja!

Nu știu să vorbesc despre tine la trecut, pentru că tu vei trăi veșnic în mine prin copii noștri!

Ps. Ce moment frumos a fost când ți-am făcut fotografia asta!

Ps. Bucurați-vă de toți ai voștri azi, mâine nu e promis nimănui!!”

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi a căzut la datorie în seara zilei de miercuri, 2 martie, în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, ca parte a echipajului elicopterului IAR 330 PUMA care s-a prăbușit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

S-a născut la 29 iunie 1984, municipiul Medgidia, Județul Constanța.

În anul 2005, a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”, după care a fost repartizat la Divizionul 50 Corvete de la Mangalia. În perioada 2008-2014, a fost încadrat la Centrul 39 Scafandri, unde a îndeplinit funcția de instructor scafandri. Din anul 2014, făcea parte din echipajul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”, din cadrul Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.

Începând cu anul 2007, până în anul 2020, Sergiu Bosoi a arătat o dorință remarcabilă de dezvoltare, motiv pentru care a urmat numeroase cursuri, precum cele de abordare şi control al unei nave supuse unei interdicții maritime, de pregătire scafandri de luptă, de atestare scafandru – lucrător subacvatic, de atestare scafandru de căutare și salvare, de reatestare lucrări mecanice cu scule acționate pneumatic şi hidraulic și de inițiere operator barocameră.

În cariera sa militară, a dat dovadă de profesionalism și pasiune pentru activitatea de scafandru, a participat la numeroase misiuni internaționale, precum și la asigurarea activităților de verificare a reactoarelor de la Centrala Nucleară Cernavodă, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri. De asemenea, a participat la numeroase misiuni de tăiere și ranfluare la epavele navelor și pontoanelor scufundate în acvatoriile porturilor din țară.

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi a fost decorat, în anul 2020, cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, iar în anul 2021 a primit titlul de Veteran din teatre de operații.

Sergiu Bosoi avea 37 de ani, era căsătorit și tatăl a două fetiţe.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Gemeni născuţi în locuri diferite. Mama nu ştia că aşteaptă doi bebeluşi

Sat Apr 9 , 2022
Sunt gemeni, născuţi în urma cu puţin timp însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni, iar surprinderea salvatorilor de la ISU […]