Au început lucrările la un parc în satul Ivrinezu Mare, comuna Peștera

Așa va arăta parcul din satul Irvinezu Mare

Primarul comunei Peștera, Marius-Liviu Petre, a anunțat că au început lucrările la un nou proiect important pentru comunitate, respectiv amenajarea și dotarea unui parc de dimensiuni mici în satul Ivrinezu Mare.

În cadrul acestui proiect, se propune amenajarea unui parc cu obiectivele aferente, pe strada Cochirleni, nr. 2. Obiectivul va avea acces din strada Școlii, dar și din strada Cochirleni. Proiectul este finanțat de la bugetul local, dar și de la bugetul județean prin sprijinul președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, spune edilul.

Oportunitatea investiției este justificată de necesitatea punerii în valoare a unui spațiu neamenajat în momentul de față și a creării în zonă a unui loc de recreere, promenadă și joacă pentru locuitorii satului Ivrinezu Mare.

Suprafață totală a terenului (2332 mp) va fi împărțită astfel:

  • suprafață spațiu verde: 1235 mp;
  • suprafață plantată cu flori:161 mp;
  • suprafață alei: 616 mp;
  • foișor: 81 mp;
  • loc de joacă: 67 mp;
  • loc de odihnă: 60 mp;
  • zonă recreere: 57 mp;
  • zonă fitness: 55 mp.

Crearea în zonă a unui loc adecvat care să asigure tinerilor și copiilor condiții pentru mișcare în aer liber, în condiții de siguranță, dar și amenajarea unui spațiu care să ofere relaxare tuturor categoriilor de vârstă vor contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor.

Problemele identificate în zonă au fost: lipsa de locuri de joacă în imediata apropiere, lipsa unei zone de agrement, existența unui spațiu public inestetic, fără utilizare.

Prin implementarea prezentului proiect se urmărește stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber și promovarea mișcării și sportului în rândul tuturor categoriilor de vârstă.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Nimic nu e gratis, nici locul de parcare

Wed Jul 31 , 2019
Nimic nu e gratis pe lumea asta, nici locul de parcare. Dacă vrei mașină, trebuie să plătești. Să plătești ca să o cumperi, să îi faci reviziile regulate, ITP-ul, să-i schimbi anvelopele, să o repari, să plătești impozitul, care poate fi de câteva zeci sau câteva mii de lei, dacă […]