Parcare gratuită pentru masinile hibrid sau electrice, în Constanța. Ce acte sunt necesare

În Constanța, vehiculele hibrid sau electrice beneficiază de parcare gratuită.

„Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă emisă de Primăria Municipiului Constanța.

În acest sens, cei interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10, o cerere la care vor atașa în copie următoarele documente:

 • Carte de identitate sau certificat de înregistrare fiscal
 • Declarație GDPR – se găsește pe site-ul Primăriei Constanta
 • Certificat de înmatriculare al autovehiculului

Documente care fac dovada dreptului de utilizare al autovehiculului.

Aceste documente pot fi transmise și pe adresa de e-mail: parcari@primaria-constanta.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

10 comentarii la “Parcare gratuită pentru masinile hibrid sau electrice, în Constanța. Ce acte sunt necesare

 1. Pe site-ul primariei nu am gasit nimic referitor la chestia cu parcarea masinilor electrice/hibride. Publicitate zero. Adresa de email furnizata este ne-utilizabila, tinand cont ca este nevoie de o cerere care, desigur, nu se gaseste pe site-ul primariei in format electronic. Deci nu scap de mers la „ghiseu”. Si vinieta se ridica tot de la „ghiseu”. Se pare ca mai este un drum lung pana ajungem la servicii digitalizate in administratie. Ce-i drept, serviciile digitalizate vor scoate din uz „plimbatorul-de-hartii” pus si el acolo, la loc caldut si fara batai de cap.

 2. in constanta NUUUU mai este valabila gratuitatea pentru auto hibrid .
  am trimis eu documentele azi 14.07.2021 si mi s-a spus ca NU cnf art 8 … HCL 123/2021

  1. Asa e. Articolul e din iulie, intre timp s-a schimbat regulamentul. Parcare gratuita au numai masinile full electric. Asa e si in Oradea, oras pe care il laudam cu totii.

   1. Bună ziua Dl. Hagi,
    Se pot da amenzi pentru parcare pe domeniul public ( trotuar) pentru o mașina electrică?
    Cu respect, C. Chirică

     1. Buna ziua,
      Dar daca masina este full electrica si este inmatriculata pe judetul Constanta, dar fiindca resedinta proprietarului este in Valu lui Traian si ea este din aceeasi localitate…noi nu putem obtine vineta pentru masina electrica?

 3. Înainte sa ne povestiți despre Oradea, poate ne spuneți despre București, Pitești, Timișoara… Este foamete mare la Primaria Constanța.

 4. Bună ziua Dl. Hagi,
  Se pot da amenzi pentru parcare pe domeniul public ( trotuar, nereglementat cu placuța rutiera – Parcarea interzisă) pentru o mașina electrică?
  Cu respect, C. Chirică

 5. Buna ziua,
  Dar daca masina este full electrica si este inmatriculata pe judetul Constanta, dar fiindca resedinta proprietarului este in Valu lui Traian si masina este inmatriculata in aceeasi localitate…noi nu putem obtine vineta pentru parcarea in Constanta si Mamaia a masinii electrice?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România, cel mai mare exportator de grâu din Uniunea Europeană

lun sept. 16 , 2019
România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu după primele 10 săptămâni din anul de marketing 2019/2020, cu peste 1,5 milioane tone livrate în spațiul extracomunitar, conform datelor colectate de Comisia Europeană. Această cantitate reprezintă 34% din grâul exportat de statele membre UE în perioada 1 iulie – […]

V-ar putea interesa și: