Parcarea din Mamaia și manipularea grosolană a primarului liberal Vergil Chițac

Parcarea din Mamaia și manipularea primarului liberal Vergil Chițac

Parcarea în Mamaia costă 4 lei pe oră. Prima jumătate de oră într-un interval de 24 de ore este gratuită. Asta spune și regulamentul de parcare, și aplicația prin care se plătește, și parcometrul. Mii de constănțeni și turiști au plătit acest tarif.

În ciuda evidenței, primarul Constanței, Vergil Chițac, PNL, spune că cei care afirmă cele de mai sus dezinformează. Pe ce se bazează? Edilul subliniază că hotelierii pot închiria locuri de parcare cu 499 de lei pe lună, ceea ce ar însemna undeva la 17 lei pe zi, iar aceste locuri de parcare pot fi oferite turiștilor care se cazează la ei.

Din totalul de peste 7.000 de locuri din Mamaia, numai o mică parte au fost închiriate de turiști. Cu toate acestea, primarul afirmă public faptul că parcarea costă 17 lei pe zi.

Evident, primarul este cel care dezinformează. Sau manipulează.

Noi, constănțenii, nu putem plăti acest tarif. Nici turiștii care sunt cazați la hoteluri care nu au închiriat locuri. Și, cum spuneam, sunt foarte mulți care nu au făcut-o pentru că sunt foarte greu de gestionat. Nu poți pune oameni să păzească parcările și, chiar dacă o faci, nimeni nu poate interzice cuiva să lase mașina acolo, pentru că vorbim totuși de spații publice.

OPINIA AUTORULUI

Afirmațiile primarului PNL sunt aberante. Dacă spui că parcarea este 17 lei pe zi, ea fiind de fapt 94, de ce nu ai făcut de la bun început un regulament în care să se stipuleze clar că parcarea costă 17 lei pe zi? Cu posibilitatea de a plăti și fracții pe zi (acum nu se poate). Dacă parcarea ar fi costat 70 de bani pe oră (cam atât iese la un calcul simplu), probabil că nu ar mai fi avut nimeni nimic de obiectat. Dar când costă cât jumătate din camera de trei stele, te întrebi, precum Mohammad Murad, ce ai făcut ca să ceri suma asta? Și ajungi să-i ceri demisia, pe bună dreptate, ca să nu mai distrugă ce a rămas din Mamaia.
5 thoughts on “Parcarea din Mamaia și manipularea grosolană a primarului liberal Vergil Chițac

 1. E un mincinos. Nu este sabotat deloc, chiar i s-a spus la prima ”lansare” a regulamentului că e prea mult 7 lei pe oră, cum voia el și Ovanesian, crezînd că o să se facă nababi în primăria CT. Apoi a coborît la 4, cu greu și cu presiuni asupra consilierilor din USR care nu au fost de acord cu plata parcării, că o să fie dezastru. Și iată că a fost.

  1. Mi se pare chiar puțin 4 lei pe ora in Mamaia in condițiile in care valoarea mașinilor de fite ale turiștilor din statiune in Weekend depășește PIB-ul României.

   1. Coane, Mamaia nu înseamnă doar Iaki sau Rex, că ăștia cu bani nu-s foarte mulți și puțini dintre ei stau mai mult de week-end. Cam 80% din turiști sînt amărășteni pentru care o zi de parcare înseamnă mîncarea pe aceeași zi, că acum lumea nu mai vine cu valiza în spinare, cu hamalul după el, să piardă timpul pe tren sau cu RATA.

 2. De ce nu ne-a spus primarul înainte de alegeri că ne va impova cu biruri și taxe cum nu a văzut Constanța vreodată.Inainte de alegeri toți ne promit că va curge lapte și miere dacă îi votam.
  Apoi toți uită ce au promis.
  Din păcate de fiecare data ne lăsăm păcăliți de cei care nu vor face nimic pentru urbe .

  1. Păi va curge lapte și miere, cu siguranță, dar nu a spus în a cui paporniță. Dacă lumea n-a știut că-i un politruc ordinar…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Vijelii, grindină și descărcări electrice în aproape toată țara

Dum iul. 24 , 2022
Cea mai mare parte a României se va afla, începând de duminică, de la prânz, sub avertizări cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică, manifestată prin vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 06:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi […]

V-ar putea interesa și: