Parcarea folosită ani de zile de Giurgiucanu, omul lui Radu Mazăre, clientul Feliciei Ovanesian, va fi exploatată de Primăria Constanța

Terenul retrocedat ilegal și recuperat de municipalitate din Portul Tomis va fi folosit „în avantajul comunității”, a anunțat Primăria Constanța.

Instituția a precizat că parcarea situată pe strada Lebedei, în zona Plajei Modern este reamenajată. Platforma parcajului privat a fost dezafectată, iar pe locul ei se va construi o parcare care va putea fi utilizată de riverani și de toți cei care tranzitează această zonă.

Astăzi, echipele Confort Urban au demarat lucrările de refacere a suprafețelor pe terenul recuperat de municipalitate. Porțiunea de parcare inundată va fi stabilizată prin turnarea mai multor straturi de piatră. Suprafața carosabilă va fi reamenajată cu asfalt și se vor aplica marcajele rutiere.

Investiția urmărește revitalizarea peisajului urban și dezvoltarea zonei adiacente Portului Tomis prin îmbunătățirea condițiilor de acces rutier. Exploatarea parcării se va realiza legal, conform HCL nr. 123/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Parcarea a fost desființată de municipalitate în urma hotărârii instanței. Aceasta a decis „desființarea pe cale administrativă a lucrărilor de construcții de pe teren aparținând domeniului public al municipiului Constanța, zona Port Tomis, identificat cadastral cu nr. 207032, constând în platformă din beton armat în suprafață de aproximativ 2595 mp de către Borcea Cristian, Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Geta, Camboianu Mihai și SC Habitat Ambient SA“.

Terenul a revenit municipalității în urma deciziei ÎCCJ din Dosarul Retrocedărilor. Georgică Giurgiucanu nu a fost de acord cu desființarea și a atacat-o în instanță. Vara trecută, terenul nu a putut fi folosit.

Georgică Giurgiucanu este unul dintre beneficiarii de top ai retrocedărilor din timpul primarului Radu Mazăre, fiind condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare în Dosarul Retrocedărilor.

„Mă tulbură nițel că i-am plătit ani de zile lui Giurgiucanu 5 lei pe oră în Portul Tomis. Și nu vrem să o facem pentru noi”, a declarat Felicia Ovanesian, city manager al Constanței anul trecut.

Felicia Ovanesian a fost însă, înainte avocatul lui Giurgicanu! La un moment dat, a început executarea silită împotriva sa, pentru suma de 50.000 de euro. Pentru a recupera banii, a solicitat scoaterea la vânzare a unui teren retrocedat către Giurgiucanu, exact în inima Pieței Ovidiu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Parcarea folosită ani de zile de Giurgiucanu, omul lui Radu Mazăre, clientul Feliciei Ovanesian, va fi exploatată de Primăria Constanța

  1. si cu hotelul ala fantoma inceput acum 25-30 de ani ce facem ? ar trebui scos la vinzare cuiva cu potential

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mirel Drăgan a ratat șansa de a face „dubla” la Midnight Poker TVshow

Tue Apr 12 , 2022
Dublul campion mondial la kempo Mirel Drăgan a ratat șansa să câștige pentru a doua oară Midnight Poker TVshow, cel mai apreciat program de fanii pokerului din țara noastră. El a fost învins la heads-up de Eduard Pîrvuță, un debutant în acest show, însă a declarat că s-a simțit din […]