Parcarea în Constanța, la cheremul primarului Chițac

chitac parcari constanta

Constanța are un regulament al parcărilor prost și anacronic. E făcut de primarul Chițac, city managerul Felicia Ovanesian și votat de consilierii municipali.

Aceștia din urmă și-au dat seama că e prost și au dezbătut aproape un an de zile pentru a ajunge la o nouă formă a regulamentului.

Primarul spusese public, într-o postare pe Facebook: „Ultimul cuvânt le aparține.” Adică lor, consilierilor.

Acum, se pare că s-a răzgândit.

Atât cei de la USR, cât și colegii de partid ai primarului, din PNL, au stabilit că tarifele trebuie să scadă. În loc de 4 lei pe oră, aceștia au propus mai puțin (nu au spus exact cât).

Surpriză, însă! Primarul care spunea că ultimul cuvânt le aparține consilierilor nu vrea reducerea tarifului.

„În Sinaia, ca să parchezi în centru costă 10 – 12 lei ora. În Constanța, nu-i așa, un oraș cu atâta istorie și atât de vestit, ca să parchezi în centru și să plătești cât vor ei, 2 lei, chiar nu merge.”, a spus primarul într-o emisiune moderată de jurnalista Feri Predescu, pentru Ziua de Constanța.

Consilierul USR Cătălin Iacob a explicat de ce se întârzie modificarea regulamentului de parcare?

„Parcursul a fost urmatorul:

Consilierii USR și PNL au convenit asupra modificăriilor.

Am trimis noua varianta către direcțiile din Primăria Constanța.

Direcțiile au venit cu propriile modificări.

După o serie de întâlniri consilieri locali vs direcții am convenit asupra unei variante să fie urcată în consultare publică.

Ultima variantă a ajuns la primarul Constanței care nu este de acord cu unele modificări.

Varianta a fost transmisă din nou către direcții.

Și uite așa ne învârtim în cerc vicios, iar parcarea în stațiunea Mamaia rămâne 96 de lei pe zi. Primarul Constanței ar trebui să țină cont de nemulţumirile constănţenilor, ale turiştilor, de propunerile consilierilor USR și PNL și să urgenteze modificarea regulamentului parcărilor din municipiu.”

Pentru aducere aminte, mai cităm o declarație a primarului Chițac:

„Dragi constănțeni, am luat cunoștință de opiniile pe care vi le-ați exprimat referitor la subiectul parcărilor. Țin să vă mulțumesc pentru implicare și pentru că ați înțeles importanța unei discuții pe marginea unei teme pe cât de sensibile, pe atât de importante pentru viitorul orașului nostru.”

Apropo, primarul Vergil Chițac câștigă 20.680 de lei pe lună ca primar și pensionar, și parchează gratuit la locul de muncă. Ba mai mult, a întocmit o listă cu persoanele care au dreptul să parcheze acolo. Probabil că, și dacă ar plăti 4 lei pe oră, nu ar simți prea tare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fenomenul Daniel Popovici a mai stabilit un record mondial la juniori

mar iun. 21 , 2022
Sportivul David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber, la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta. Popovici a încheiat cursa din semifinale cu timpul de 47.13, record mondial la juniori. Luni,  David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. David şi-a […]
Foto: Facebook/David Popovici

V-ar putea interesa și: