Parcarea în Constanța se va plăti prin aplicație, parcometre sau tichete răzuibile

Regulamentul de parcări în municipiul Constanța a fost votat, dar deocamdată nu se aplică. Primăria a anunțat însă astăzi că a făcut un pas important în implementarea sa. În curând, va putea fi utilizată o nouă versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking”.

Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

„Prin intermediul aplicației „Constanța Parking”, cetățenii vor avea la dispoziție o metodă simplă și eficientă de a plăti rapid și ușor timpul de parcare. Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului.”, spun reprezentanții primăriei.

Într-o primă etapă, aplicația va fi disponibilă pentru zona 0.

„Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, aplicația va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare, astfel încât veți evita situația neplacută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare.”, mai spun reprezentanții primăriei.

Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.

În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Informațiile vor fi afișate pe panouri de informare.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

9 comentarii

 • doru gheorghe

  eu daca nu am telefon mobil sau card unde parchez ?

 • Anti Doru sau Dorel

  Nu parchezi Dorule, îți cumperi ticket razuibil ! De ce naiba nu citești tot articolul !

  • Parcare libera tot orașul Constanța pe timpul sezonului.. Altfel cum vreți turiști?? O sa mai vedeti doar trecând spre Bulgaria.. Gunoaielor

 • Nu văd pe panourile de informare parcare ce opțiune există pentru cei care vor să parcheze doar 30 de minute (care sunt gratuite). Apare direct primul tarif, de o oră și ni se spune că el include și cele 30 de minute gratuite. Nu găsesc că e normal să plătesc tarif de o oră dacă vreau să stau doar 30 de minute, care sunt gratuite conform regulamentului.

 • ok!… dar pentru cei care au serviciul in zona 0, 1… 8 ore x 20 de zile?

 • Practic te îndeamnă sa stai o ora prostia asta de regulament. Atâta Timp cât deja platesti 2 lei, de ce sa nu stai toată ora chiar dacă tu ai treaba doar jumătate de ora. Ce idioțenie :))nu tot ei ziceau ca vor sa stea omul 20 minute sa își rezolve treaba și sa plece? Pai acum o sa stea o ora dacă tot plateste 2 lei, minte crețe rău de tot..

 • Cum platesc mai mult de 3 ore? Trimit sms iar dupa 3 ore?

Leave a Reply

Your email address will not be published.