Parcarea în Constanța se va plăti prin aplicație, parcometre sau tichete răzuibile

Regulamentul de parcări în municipiul Constanța a fost votat, dar deocamdată nu se aplică. Primăria a anunțat însă astăzi că a făcut un pas important în implementarea sa. În curând, va putea fi utilizată o nouă versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking”.

Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

„Prin intermediul aplicației „Constanța Parking”, cetățenii vor avea la dispoziție o metodă simplă și eficientă de a plăti rapid și ușor timpul de parcare. Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului.”, spun reprezentanții primăriei.

Într-o primă etapă, aplicația va fi disponibilă pentru zona 0.

„Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, aplicația va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare, astfel încât veți evita situația neplacută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare.”, mai spun reprezentanții primăriei.

Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.

În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Informațiile vor fi afișate pe panouri de informare.

Zen Residence12 thoughts on “Parcarea în Constanța se va plăti prin aplicație, parcometre sau tichete răzuibile

  1. Nu parchezi Dorule, îți cumperi ticket razuibil ! De ce naiba nu citești tot articolul !

    1. Parcare libera tot orașul Constanța pe timpul sezonului.. Altfel cum vreți turiști?? O sa mai vedeti doar trecând spre Bulgaria.. Gunoaielor

  2. Nu văd pe panourile de informare parcare ce opțiune există pentru cei care vor să parcheze doar 30 de minute (care sunt gratuite). Apare direct primul tarif, de o oră și ni se spune că el include și cele 30 de minute gratuite. Nu găsesc că e normal să plătesc tarif de o oră dacă vreau să stau doar 30 de minute, care sunt gratuite conform regulamentului.

  3. Practic te îndeamnă sa stai o ora prostia asta de regulament. Atâta Timp cât deja platesti 2 lei, de ce sa nu stai toată ora chiar dacă tu ai treaba doar jumătate de ora. Ce idioțenie :))nu tot ei ziceau ca vor sa stea omul 20 minute sa își rezolve treaba și sa plece? Pai acum o sa stea o ora dacă tot plateste 2 lei, minte crețe rău de tot..

      1. Sa îl votați din nou pe DN primar este și dumnealui un Putin. pe timpul nopții cum se procedează trebuie să stai treaz să plătești din 3 în 3 ore parcarea

  4. Sa îl votați din nou pe DN primar este și dumnealui un Putin. pe timpul nopții cum se procedează trebuie să stai treaz să plătești din 3 în 3 ore parcarea

  5. Am renuntat definitiv la concediile pe Litoral-ul romanesc .Cit dau pe parcare imi platesc drumul pina in Grecia sau la Bulgaria.Poate in alta viata vor mai vizita Litoralul familile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța: 879 de teste, din care 7 pozitive. Spitalele, aproape goale

Fri Jun 4 , 2021
În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 74 de teste antigen rapide și 805 teste RT-PCR. Un număr de 7 persoane au fost depistate pozitiv. În acest moment, sunt 45 de persoane internate, […]
coronavirus constanța