Parcarea pe un loc plătit în Mamaia e scumpă. Parcarea pe spațiu verde e și mai scumpă

Parcarea în Mamaia costă 4 lei pe oră. Numai 30 de minute în 24 de ore sunt gratuite. Din acest motiv, dDin ce în ce mai des în ultima vreme, spațiile verzi s-au transformat în parcări publice, evident fără plată.

„E sezonul vacanțelor iar turiștii care vin la mare trebuie să știe că o maşina parcată pe iarbă poate scurta concediul. Polițiștii locali constănțeni sunt la datorie iar amenzile sunt usturătoare – între 400 și 800 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.În perioada 23.05.2021-21.07.2021, agenții au aplicat în stațiunea Mamaia 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate de pe spațiul verde și transportate în parcul auto de pe strada Caraiaman nr.1.”, transmite Primăria Constanța.

Mașinile pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu.

Unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării conform Ordinului Autoritatii Nationale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie. Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei/zi sau 70 de bani pe oră. În momentul de față, din cele aproximativ 4000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1150 au fost închiriate.

Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar, au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.

Vă recomandăm și:

Hotelierii din Mamaia pot închiria locuri de parcare cu 70 de bani pe oră

Poliția Locală Constanța a început să dea amenzi pentru neplata parcării

EXCLUSIV Câți bani a strâns Primăria Constanța din parcările cu plată în prima lună

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.