Parchetul Militar a deschis un dosar penal în urma incendiului din Constanța

incendiu constanta

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu în legătură cu intervenția ISU Dobrogea în cazul incendiului din Constanța. O femeie a căzut în gol, de la etajul al șaselea, sub privirile pompierilor, în încercarea de a se salva din flăcări.

„Procurorii militari de la Parchetul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la modalitatea în care s-a făcut intervenția pompierilor de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța la incendiul din municipiul Constanța. Încadrarea este, potrivit actului de sesizare, de neglijență în serviciu. Urmează să se facă cercetări”, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al parchetului Militar București, Dana Dediu.

În acest caz, este în derulare și o anchetă a Parchetului Constanța, pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă. Dosarul a fost deschis in rem de către Poliție.

Reamintim că o femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință. Pompierii veniți la fața locului nu aveau însă nici autoscară și nici o saltea pe care femeia să poată sări, așa că au privit neputincioși cum femeia a căzut, în timp ce încerca să coboare pe zidul blocului, din balcon.

Explicațiile ISU Constanța: autoscara a trebuit adusă de la 8 kilometri distanță, iar saltea nu există în dotarea pompierilor. Inițial, ISU Dobrogea a transmis că autoscara, care fusese adusă de la un alt detașament de pompieri, aflat la 8 kilometri depărtare, a ajuns după 13 minute la incendiu și după exact 2 minute de la momentul la care femeia a căzut în gol. Ulterior, în spațiul public au apărut imagini care arătau că autosacara, filmată de la bordul unui autoturism, a ajuns de fapt cu 14 minute mai târziu decât comunicase ISU.

Citește și:

O tragedie sfâșietoare tipic românească

România, o țară de amatori care te omoară

Ce spune ISU despre incendiul ucigaș. Departamentul din orașul Constanța nu are autoscară

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce puteți vedea în weekend la Teatrul de Stat Constanța

Wed Feb 17 , 2021
În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța a programat două spectacole din registre total diferite. Începem vineri, 19 februarie, la ora 19, cu „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, un spectacol foarte intens și emoționant, despre un caz real, petrecut în Israel relativ recent. […]
meciul-de comedie