Parcul Gării din Constanța, care ne-a costat peste 17 milioane lei, are toalete de plastic

Primăria Constanța a inaugurat pe 1 iunie, cu mare fast, parcul de la gară.  Acolo a avut loc o reabilitare care ne-a costat pe noi toți 17.474.195 lei, adică circa 3,5 milioane de euro. Raportat la numărul populației, înseamnă că fiecare constănțean a plătit, în medie, circa 65 de lei pentru lucrări.

Ieri, primăria a transmis live din parc, primarul a fost acolo să laude antreprenorul (pe care îl certa când era în opoziție), copiii au fost invitați, pentru că era ziua lor.

Azi, vânzoleala dispăruse.

Prima lucru pe care îl observi este gardul de beton și fier care înconjoară tot parcul. O bună parte din bani a fost probabil înghițită de acest gard care a creat controverse printre constănțeni.

Al doilea: că banda care ar trebui să fie dedicată transportului în comun este plină de mașini parcate. Când se va folosi numai de către autobuze, cei care vin cu mașina nu vor avea multe opțiuni. Fie parcarea privată de la gară, fie cea de la Trezorerie, care e ocupată mai tot timpul.

Al treilea: că, față de modul jalnic în care a fost lăsat să ajungă parcul, avem de-a face cu un progres vizibil.

Mai poți observa mici amănunte care pot fi remediate. De exemplu, că deși erau 30 de grade, fântâna arteziană nu funcționa, așa cum a funcționat ieri, când se făceau fotografii oficiale. Și faptul că au pus niște bănci fără copertină, în plin soare, dar în locurile umbrite de copaci nu găsești aproape niciuna.

Mai vezi și că, deși s-au cheltuit peste 17 milioane de lei, n-au mai rămas bani de toalete. Au pus trei, „ecologice”, din plastic. Așa cum întâlnim și în parcul din apropiere de Spitalul Județean Constanța, dar nu numai. În 2022, primăria a încheiat un contract pe patru ani pentru închirierea de toalete ecologice, pentru 14.213.100 lei. A câștigat Envirotech SRL, firmă în care a fost asociat, în trecut, soțul lui Ani Merlă, până de curând șefa direcției de proiecte și fonduri europene din Primăria Constanța.

În parc se află și o un restaurant. Patronul pune câte un ecran aici, când sunt meciuri de fotbal, se poate bea și o cafea. Cu siguranță că parcul i-a creat un bun vad comercial.

În altă latură, o biserică în care slujbele se țin la subsol în prezent. Nu este terminată, deocamdată are numai parter.

Remarci și prezența deșeurilor, dar asta nu este decât vina noastră, a constănțenilor, dar și prezența câte unui polițist local, menită să asigure ordinea publică.

Poate cel mai important, te întrebi dacă într-adevăr a merit să plătim circa 3,5 milioane de euro. M-a dus minte imediat la parcul construit relativ recent de avocatul Cătălin Filișan și prietenii săi, numai din donații. Ovidius Park are 1,2 hectare și a costat puțin peste 1 milion de lei. Parcul de la gară, reabilitat, nu construit de la zero, din banii noștri, a costat de peste 17 ori mai mult. Dacă aș fi fost primar, aș fi publicat pe site toate facturile achitate, în care să se vadă pentru ce am plătit, cât au costat exact lucrările și materialele. Ca să elimin orice eventuale suspiciuni.

Recomandare: Vergil Chițac mulțumește omului de afaceri care a reabilitat parcul de la gară, pe care îl acuza de „lucrări de mântuială” când primar era Decebal Făgădău

Contractul pentru demararea lucrărilor a fost semnat în vara anului 2023. Valoarea este de 17.474.195 lei cu TVA. Pentru aceste lucrări, Primăria municipiului Constanța a încheiat contractul cu asocierea Almma Contractors Group SRL – Tera Design Studio. De proiect se mai ocupă, conform contractului, de asemenea, și alte firme subcontractante. Firma ABC Val SRL se ocupă de lucrările de rezistență și arhitectură a parcului, iar compania Total Design Studio SRL realizează lucrările la spațiile verzi și sistemul de irigații. De asemenea, firma Tiab SA lucrează la iluminatul exterior, la priza de pământ, tablourile electrice și branșamentele electrice de joasă tensiune, iar compania Electra Smart GSM SRL execută lucrările de curenți slabi.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

21 comentarii la “Parcul Gării din Constanța, care ne-a costat peste 17 milioane lei, are toalete de plastic

    1. Pai dece credeți că a făcut acel gard?Că sa nu fie deranjați sărmani.Or fi și ei obosiți de la atâta muncă.

  1. Dacă erau scumpe , mâncați cacao ca de ce a cheltuiți atâția bani. Sper ca specimenele ca voi sa dispară de pe noul pământ care va sa vie. Pentru voi o sa facă Chițac aparate pentru dușuri bucale să vă spălați gaturile pline de mânecile de cojoc maro pe care văd că le haliți cu plăcere. Și alea tot de plastic vor fi sa aveți parte de o buclă a evenimentelor.

  2. Gardul viu nu era bun? Aaaa, mai estompa zgomotul strazii si praful…
    Cainii tot acolo, nu-i opreste gardul…
    Fantana consuma apa si nu ne permitem, ultima oara, inainte de inaugurarea de acum, a functionat in urma cu 23 de ani aproximativ. Dar la noi nu e cald, nu este nevoie, avem marea…

  3. Că tot ați zis de restaurante și WC-uri: restaurantul de care ați făcut vorbire funcționează, de fapt, în spațiul fostului WC public al parcului.

  4. zidit a fost transformat in carciuma. Cine o fi luat spaga, se mai stie?
    De fapt, in toata Constanta a fost la fel, nu ii mai satura diavolii!

  5. Pai dece credeți că a făcut acel gard?Că sa nu fie deranjați sărmani.Or fi și ei obosiți de la atâta muncă.

  6. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Praf în ochi

  7. Nimic făcut cu gust rafinament betoane proiectantului nota 4 ptr reabilitarea parcului urat tare mai frumos era înainte mai sălbatic

    1. Pentru circotasii din Constanța nimic nu este bun cel mai bine era să nu se facă nimic în acești ultimi 4 ani !!!

    1. Constănțenii sunt in mare parte bișnițarii care fac un deserviciu uriaș țării…. speculanți nenorociți care fura turiștii care vin să își petreacă o vacanță liniștită după un an de munca. In Constanta sunt cele mai mari preturi la parcări, cel mai jegos sistem să îți ridice mașina daca ai parcat să îți cumperi un pachet de țigări și tot aici găsești cea mai mare magie imobiliara….și cu asta am spus tot așa că nu înțeleg de ce mai vreți parcuri?

  8. Parcul e incuiat!!! VERGIL la puscari!!! Mincinos ordinar care si-a batut joc de Constanta si constanteni.

  9. Dar cu mizeria aia de biserica de transee ce ati facut? Strica toata jucaria de parc,pre multi fericiti la constanta si unuil mult prea fericit de spagi..chiti chiti vine din urma nici o grija..in 4 ani are timp suficient..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Italia se roagă pentru trei tineri români

Dum iun. 2 , 2024
COMPLEARE. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, la puţin timp după ora 13.30, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine). Este vorba despre Bianca Doroş şi Patrizia Cormos. Ele au […]

V-ar putea interesa și: