Parfumuri contrafăcute în valoare de 3 milioane de euro descoperite în Portul Constanța

Poliţia Română a anunţat, azi, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Poliţiei Judeţene Constanţa, împreună cu autorităţile vamale din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, sub conducerea DIICOT – Structura Centrală, au făcut, în 16 martie, o percheziţie a unui container adus din Turcia, în Portul Constanţa, care conţinea produse importate de o societate comercială.

„Au fost vizaţi membrii unei grupări infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu produse de parfumerie şi alte produse de lux, provenite din spaţiul extracomunitar, în special din Turcia. În urma percheziţiei containerului respectiv, în interiorul acestuia, au fost descoperite 503 cutii cu sticle cu lichid parfumat, ambalate individual, în cutii inscripţionate cu mărci de parfumuri consacrate. Au fost inventariate 65.700 de sticle cu parfum, de diferite cantităţi şi branduri, cu valoare de piaţă ce depăşeşte 3 milioane de euro, produse ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România şi alte state din U.E”,se arată în comunicatul Poliţiei.

În acest dosar, în 11 martie, au fost prinse în flagrant trei persoane din cadrul grupării, având asupra lor 5.600 de dolari, 1.600 de dolari şi 31.500 de dolari, reprezentând „obiectul infracţiunilor de corupţie comise de reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu, care ar fi sprijinit activitatea infracţională”.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei Generale Anticorupţie, sub conducerea procurorilor de caz din cadrul DIICOT – Structura Centrală, opt dintre membrii grupării au fost arestaţi preventiv, în 13 martie, iar faţă de 6 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Anchetatorii au menţionat că, prin activitatea infracţională, ar fi fost cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 25.000.000 de euro, reprezentând accize şi TVA.

„S-a reuşit, prin eforturile depuse de organele de cercetare penală, indisponibilizarea, în total, a peste 275.000 de parfumuri contrafăcute, importate de membrii grupării, din Turcia, ce erau destinate comercializării ilegale atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state membre al U.E. Acestea aveau o valoare de piaţă de peste 10 milioane de euro”, a mai transmis Poliţia Română.

În 11 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei Generale Anticorupţie, au făcut 57 de percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj, Constanţa, Bacău, Vrancea, Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare în formă continuată şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.