Pariul meu: Neversea nu se va desfășura pe plaja anunțată de organizatori

neversea
Aici ar trebui să aibă loc Neversea

Fac un pariu public: Neversea nu se va desfășura pe plaja anunțată de organizatori. Săptămâna trecută am întrebat pe reprezentanții Apelor Române, și din București, și din Constanța, dacă au dat aviz pentru festival. Directorul ABADL mi-a răspsuns că nu s-a schimbat nimic de la răspunsul precedent. Întrebasem, cu mai multe săptămâni în urmă, dacă s-a eliberat acest aviz și cerusem ABADL o copie după el. Nici vorbă de aviz. Nici măcar nu s-a depus o cerere, spunea Papari.

Reprezentanții Neversea îl contrazic pe directorul ABADL și spun că au depus cerere, dar mai spun că au în vedere și alte plaje.

„Reprezențantii UNTOLD au depus în data de 29.03.2017 o solicitare către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral prin care solicitam acordul și documentația necesară pentru desfășurarea evenimentului. Ca urmare a solicitării noastre, instituția mai sus amintită a transmis răspunsul său către echipa UNTOLD pe data de 03.04.2017 (documentul transmis de către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral are NR: 5224/O.A./03.04.2017), prin care ne-au informat asupra documentelor necesare și a procedurilor de îndeplinit pentru obținerea tuturor avizelor. Astfel, dorim să vă asigurăm că s-au purtat toate discuțiile necesare cu autoritățile competente și că nu vedem nici un impediment în obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor. Nu există nici un motiv de îngrijorare în privința organizării evenimentului NEVERSEA, acesta va avea loc în perioada 7,8,9 iulie 2017. În plus, ca măsură de siguranță suplimentară, avem luate în calcul încă două plaje ca locații alternative pentru acest an. Anul 2017 va rămâne în istorie cu prima ediție a celui mai mare festival organizat pe litoralul românesc, NEVERSEA”.

Plaja despre care vorbim este totuși una extinsă cu fonduri europene și nu se poate exploata comercial timp de cinci ani. Neversea este un eveniment comercial, organizat de un SRL, unde se vând bilete și se vor vinde și băuturi și alimente. Mai mult, ar trebui îngrădită zona, ca să nu intre oricine. Surse off the record spun că nimeni din ABADL nu va semna, deși primarul Constanței, Decebal Făgădău, mi-a spus că a discutat direct cu ministrul și că este convins că evenimentul se va face pe plaja Neversea.

Singurul compromis pe care îl văd este să amplaseze scenele și tonetele pe plaja veche și să lase accesul liber. Imposibil în practică, însă.

Mai e ceva: nici poliția nu dăduse aviz ultima dată când am întrebat. La cum îl cunosc pe unul din șefii din IPJ, sunt sigur că nu va semna nimic dacă nu e sigur că se respectă legea în totalitatea ei. Sunt acolo probleme de asigurare a accesului, dar și referitoare la liniștea publică. Polițiștii s-ar putea trezi cu un val de reclamații.

Dacă nu se va face acolo, o zonă bună ar fi nordul Mamaiei. Din câte știu, proprietarii de cluburi nu vor accepta Neversea acolo. Sunt supărați că primarul Făgădău a apelat la un om de afaceri din Cluj și nu la ei, care ar fi putut face un eveniment local. Oamenii cunosc foarte bine industria aceasta, aduc oricum cei mai mari DJ ai lumii în cluburile lor și le-ar fi fost ușor să organizeze un astfel de eveniment. Ce-i drept, nu i-a împiedicat nimeni până acum, iar pentru Neversea Primăria Constanța nu cheltuie bani din bugetul public.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “Pariul meu: Neversea nu se va desfășura pe plaja anunțată de organizatori

 1. Mai ales cei de la LOFT si Fratelli sunt cei mai suparati:))Nici un club din Romania sau de pe litoral nu are bani sa aduca dj. importanti.Vanzarile de 1 mai la LOFT, nu acopera nici 50% onorariul lui AFROJACK(vanzari vb, nu profitul).In ceea ce priveste pariul, mult succes cu datul in cap acestui festival.Nici macar n-a inceput:))

 2. Mai, copii! De unde tot scoateti voi faza asta ca nu se poate exploata comercial? Voi ati citit vreun document oficial? Unul in care scrie de fapt ca prin actiunea asta de extindere beneficiarul e de fapt OBLIGAT „să menţină / să includă în circuitul public obiectivul turistic creat/ amenajat/ modernizat/ reabilitat în urma implementării proeictului, pe o perioadă de minim 5 ani după expirarea perioadei de implementare a proiectului.”?

  1. Am „scos” aceste informații dintr-o hârtie oficială semnată de directorul Apelor Române, Victor Sandu, hârtie emisă în mai 2017 ca un răspuns exact despre Neversea. Suntem în posesia ei. Umăriți Constanța 100%, o vom publica în curând.

    1. Dati-mi voie ca, între un act oficial semnat de directorul Apelor Române și alți patru directori de acolo și părerea dv să îi cred pe primii.

     1. Aha…iar parerea mea de fapt era bazata pe cel mai oficial act posibil…

     2. Exact. Este vorba despre părerea dv. I-am întrebat pe experții de la Apele Române, repet, veți putea citi răspunsul lor în Constanța 100%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Şcoala Gimnazială Nr.1 Tuzla, gazda unei delegaţii formate din elevi si profesori din Istanbul

mar iun. 13 , 2017
In perioada 4 – 7 iunie 2017, Şcoala Gimnazială Nr.1 Tuzla, a fost gazda unei delegaţii formata din șapte elevi, cinci profesori, și reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar din Esenyurt-Istanbul, Turcia conduse de directorul Şcolii Esenyurt Mustafa Yeșil, Fahrettin Koklu. Acesta delegaţie a fost primită oficial de catre d-nul director Buzan […]

V-ar putea interesa și: