Parlamentarii vor avea pensie specială. Cine din Constanța a acționat în instanță

curtea constitutionala
Curtea Constituțională

Curtea Constituţională a României a stabilit, joi, că este neconstituţională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Sursele citate au arătat că decizia a fost luată cu 6 voturi „pentru” admitere şi 3 „împotrivă”.

Peste 70 de foşti parlamentari au acţionat în instanţă Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale.

Printre aceștia se află 14 foști parlamentari din Dobrogea.

 1. Baltă Tudor – fost deputat PDSR
 2. Duțu Stelian – fost deputat PD-L
 3. Hogea Amet – fost deputat UDTTMR
 4. Iustian Mircea Teodor – fost deputat PNL
 5. Mangiurea Anton-Marin – fost deputat FDSN
 6. Mihu Ștefan – fost senator PSD
 7. Moga Nicolae – fost senator PSD
 8. Moinescu Dumitru – fost deputat PD
 9. Neacșu Ilie – fost deputat PRM/PSD
 10. Rușid Fevzie – fost deputat Uniunea Democrată Turcă
 11. Șerbu Gheorghe Vergil – fost senator PNL
 12. Turlacu Ioan – fost senator PD
 13. Gudu Vasile – fost deputat PNL Tulcea
 14. Puiu Hașotti – fost senator PNL Constanța

Excepţiile de neconstituţionalitate vin de la instanţe din toată ţara, respectiv Tribunalul Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Sălaj, Suceava, Timiş şi Curtea de Apel Timişoara.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi „pentru”, iar 30 de parlamentari nu au votat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O nouă sesiune a programului Rabla va începe pe 13 mai. Ce noutăți aduce

joi mai 5 , 2022
O nouă sesiune a programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” va debuta pe data de 13 mai, acestea urmând să se adreseze, în premieră, şi instituţiilor publice şi unităţilor administrativ – teritoriale, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu. „Pe data de 13 […]

V-ar putea interesa și: