Parlamentul, de acord cu prelungirea stării de urgență

Parlamentul a încuviinţat, joi, decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, la finalul votului desfăşurat online, că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori şi-au exprimat votul 439.

Astfel, pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele României au fost 404 voturi, în timp ce 29 de parlamentari au votat „Nu”, fiind înregistrate cinci abţineri şi o opţiune „Nu votez”.

Ca urmare, hotărârea a fost adoptată.

Şedinţa comună a Parlamentului pentru încuviinţarea decretului de prelungire a stării de urgenţă a avut loc joi, iar votul s-a desfăşurat online. Comisiile de specialitate din Parlament au propus încuviinţarea decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis.

Comisiile de specialitate din Parlament, reunite miercuri, au propus plenului încuviinţarea decretului de prelungire a stării de urgenţă emis de preşedintele Klaus Iohannis, cerând însă ca Guvernul să prezinte periodic un raport privind măsurile pentru combaterea epidemiei de Covid 19 şi motivele care le-au determinat. 

„Se încuviinţează măsura prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, instituită de preşedintele României prin  Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311 din 14 aprilie 2020”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost supus votului plenului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer „cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor. Starea de urgenţă se instituie de Preşedintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru şi publicat de îndată în Monitorul Oficial al României.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Mesajul Arhiepiscopului Tomisului în Joia Mare

Thu Apr 16 , 2020
Arhiepiscopul Tomisului, IP Teodosie, a transmis un mesaj astăzi, în Joia Mare. Este ziua în care s-a sfințit pâinea numită paști, adică acea pâine stropită cu vin și consumată de creștini în primele zile pascale. Pâinea, tăiată în bucăți asemenea anafurei este așezată în straturi în coșuri sau vase curate, […]
IPS Teodosie