Partidele din Medgidia țin cu dinții de putere. Coaliție împotriva independentului Valentin Vrabie?

vrabie

Locuitorii din Medgidia s-au exprimat răspicat: îl vor pe Valentin Vrabie primar. S-au săturat de 8 ani de mandat al unui primar PNL și nu au avut încredere deloc în promisiunile unui viceprimar PSD – ambii nu au reușit să facă mai nimic în Medgidia. Ca să fiu exact, nu au reușit să facă mai nimic pentru locuitori.

Votul masiv pentru Valentin Vrabie a fost unul împotriva intereselor politice și personale care au ținut orașul în sărăcie și subdezvoltare. Medgidia nu mai este decât umbra palidă a ceea ce a fost odată, din punct de vedere economic și social. Oamenii au avut și au încredere în primarul independent din Peștera. Pentru mulți, votul pentru Valentin Vrabie este votul ultimei speranțe că în orașul lor se poate schimba ceva.

Credeți că politicienii au înțeles ceva din faptul că oamenii l-au ales cu un procent covârșitor pe Valentin Vrabie? Răspunsul este: NU. Partidele politice din Medgidia au pierdut alegerile, dar țin cu dinții de putere. Din informațiile noastre, toate partidele, cu excepția M10, s-au înțeles pentru a face o alianță împotriva primarului independent. Se aude prin târg că se pregătește o alianță între PSD și – țineți-vă bine, PNL și ALDE, o alianță care dorește să controleze Consiliul Local. O astfel de alianță ar putea susține pe Luminița Vlădescu în funcția de viceprimar. Nu, nu este coincidență de nume, aceeași care a fost viceprimar și în ultimul mandat și care învestită cu încredere de numai 17% din alegători, pe 5 iunie. De fapt, ca să fiu sincer, surse din PSD spuneau, încă din seara alegerilor, că aceasta va fi din nou viceprimar. Jocurile erau făcute de atunci, probabil. Gura lumii, căreia nu știm dacă să îi dăm sau nu crezare, mai spune că Luminița Vlădescu ar urma să controleze majoritatea din Consiliul Local, care ar fi format tocmai din oamenii pe care locuitorii din Medgidia nu i-au votat. Tot partidele ar urma să controleze și societăți ca Apollo Ecoterm, care aparține primăriei, dar și Direcția de Gestionare a Domeniului Public și Privat. Cât de performant au fost conduse acestea, dacă numai la prima dintre ele ANAF a descoperit cheltuieli de 4,5 miliarde lei vechi, realizate peste bugetul inițial, fără încuviințarea Consiliului Local? Politica PNL-PSD din ultimii 4 ani, sancționată dur de electoral la alegeri, ar urma să fie continuată de anumiți consilieri agreați.

Coaliția care se întrevede în Medgidia este una curioasă. S-ar putea spune că este una a masonilor care se aliază împotriva cetățenilor simpli, dacă luăm în considerare că în campania electorală masonii au avut un rol cheie. Se poate, de asemenea, spune că se apelează la orice arme pentru a-i pune bețe-n roate primarului independent. Cum altfel de explică închegarea unui nou USL la Medgidia, un nou USL la care să adere și ALDE, de fapt niște vechi liberali și iubitori de PSD. Curios este că la Constanța, de exemplu, PNL și PSD se află în opoziție și nu se pune nicidecum problema unei colaborări. Asta înseamnă că la Medgidia contează interesele personale? Ce cale comună au găsit cele două partide? De ce s-ar alia în Medgidia?

Interesele cetățeanului sunt ignorate, iar cele de partid sau, mai rău, cele personale sunt singurele care contează.

Poate tot ce am scris mai sus este o ipoteză fără acoperire. Vom vedea. În mod normal, negocierile care se duc în prezent ar trebui să plece de la două fapte:

  1. Interesul cetățeanului este mai presus decât cel de partid.
  2. 60% dintre medgidieni l-au votat pe Valentin Vrabie în funcția de primar.

”Consiliul local este vital pentru ca un primar să pună în practică programul său. Chiar dacă am fost votat cu 60% din voturi, nu am majoritatea în consiliu, ca să impun schimbările. Ei împart Medgidia între ei, ca să dețină supremația în continuare”, a spus Valentin Vrabie.

Dacă lucrurile se vor complica, primarul are o pârghie legală prin care le poate dezlega: organizarea de alegeri anticipate pentru Consiliul Local.

Independența lui Valentin Vrabie îi irită pe politicieni, pentru că sunt obișnuiți ca alegerile să fie câștigate de ei. Politicienii sunt ca o familie: azi se ceartă, mâine se împacă, dar stau la aceeași masă. O masă la care nu au nevoie de intruși. O masă la care nu au nevoie de un om ca Valentin Vrabie. Uită însă un lucru: Valentin Vrabie nu s-a așezat singur la această masă, ci cu 60% din voturile locuitorilor din Medgidia. Și acest lucru s-ar putea să conteze mai mult decât își imaginează acum politicienii.

P.S. La câteva minute după publicarea acestui articol, Pro TV difuza, la România, te iubesc, un reportaj în care apare și Valentin Vrabie. Concluzia:

”Valentin Vrabie este noul primar al Medgidiei. Un primar independent. O dovadă că oamenii s-au săturat de partide și politicieni. Poate că aceasta este cheia. O administrație depolitizată, condusă de gospodari, și nu de politicieni care uită de oameni după ce se așează în fotoliul de de edil.”

https://www.facebook.com/PrimarMedgidia/videos/819544578147825/

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea4 thoughts on “Partidele din Medgidia țin cu dinții de putere. Coaliție împotriva independentului Valentin Vrabie?

  1. Prevad alegeri anticipate in maxim 2-3 luni , daca consilierii nu se supun cetatenilor Medgidiei, chiar vad acest lucru foarte potrivit, abia astept sa vad partidele murdare calcand stramb ca sa isi ia definitiv adio de la Medgidia

  2. Sa vedem ce o sa faca Pitzigoiul,pentru ca Medgidia nu are eoliene !!.Din nisip,nu poti face bici ! De la vorbe la fapte,cale lunga…

    1. Comentariu de ciocănitoare. Te-ai întrebat de ce Peștera are eoliene (adică o sursă de venit) și Medgidia nu are?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avertizare meteo în municipiul Constanța. RAJA, pregătită să intervină

Sun Jun 12 , 2016
În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanta, au fost pregatite sa intervina 19 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care vor asigura permanenta in toata aceasta perioada. Echipele RAJA […]