Pas important pentru demiterea primarului din Agigea

Cristian-Maricel-Cirjaliu-Agigea
Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, primarul din Agigea

Opoziția unită din Agigea dorește organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, iar acest lucru este cu un pas mai aproape de îndeplinire.

O etapă importantă a acestui proces a fost încheiată și anunțată de USR Agigea: semnăturile pentru organizarea referendumului au fost validate. Este un pas important, mai ales că, în mai multe rânduri, social-democratul a clamat faptul că o parte din aceste semnături ar fi false, fără să aducă însă dovezi în acest sens.

„Semnăturile strânse pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului PSD-ist, Maricel Cîrjaliu, au fost validate. Procedura de strângere de semnături a durat 6 luni de zile, la care au participat colegii din filiala Agigea, filiala județeană și chiar națională. Acțiunea a fost demonstrată prin postările pe care le-am făcut pe pagina de facebook USR PLUS Agigea. Deși am ieșit în fiecare zi și am adunat câteva zeci de postări cu echipele care s-au ocupat de strângere de semnături, primarul susține că semnăturile sunt false și încearcă să intimideze autoritățile cu scopul de a bloca “debarcarea” sa de la Primăria Agigea. Se pare că autoritățile nu răspund la aceste intimidări și respecta voința cetățenilor. Suntem nerăbdători să votăm pentru demiterea primarului inculpat, Măricel Cîrjaliu!“, a anunțat președintele USR Agigea, Gabriel Ciobanu.

Gabriel Ciobanu și echipa USR, în momentul depunerii semnăturilor

Semnăturile au fost depuse la Prefectura Constanța, pe 24 septembrie 2021, la acțiune participând lideri USR locali, dar și de la București, dovadă că referendumul are importanță națională.

„Am înregistrat la Prefectură 2.000 de semnături. Următorul pas este validarea semnăturilor, după care se formează o comisie (…) care se va ocupa de organizarea referendumului. Nu avem un termen, ne dorim ca acest referendum să fie organizat cât mai repede”, a spus atunci Gabriel Ciobanu. Acesta i-a solicitat demisia primarului localităţii, Maricel Cîrjaliu.

„Cred, cu convingere, că cetăţenii din Agigea au dreptul la dezvoltare, că oamenii au nevoie de un primar care într-adevăr să le apere interesele, nu de un primar care să se ocupe de afacerile personale cum este cazul în prezent cu actualul primar PSD.”, spunea și președintele Senatului de atunci, Anca Dragu.

„Românii trebuie să înțeleagă că această țară și localitățile ei nu sunt sate fără câini. Există niște legi în România care trebuie respectate. Pe funcțiile acestea importante, cum este cea de primar, oamenii au fost aleși nu pentru a-și rezolva problemele personale, ci pentru a lucra în folosul comunităților. În cazul nostru, în Agigea se săvârșesc abuzuri de foarte mulți ani și mesajul nostru este unul foarte clar: abuzurile trebuie să înceteze! Această comună trebuie redată locuitorilor comunei Agigea. Nu mai poate continua în stadiul acesta de subdezvoltare în care, prin abuzuri, este ținută de un primar c probleme și de ordin legal”, a declarat și Stelian Ion.

Acesta le-a transmis locuitorilor din Agigea să nu se lase intimidați sau descurajați de toate presiunile exercitate de „acest primar abuziv”.

Instanța a decis să se organizeze alegeri și pentru un nou Consiliu Local.

Vă recomandăm și:

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Succes medical incredibil în Israel

Thu Jan 13 , 2022
Ambasada Israelului în România a anunțat, pe pagina sa de Facebook, un succes medical pe care îl categorisește drept „incredibil”. Micuța Shay Hillel Peretz este copilul cu cea mai mică greutate din #Israel care a fost supus unui transplant de ficat. „Intervenția a avut loc când ea cântărea doar patru […]