Păsări Călătoare – un film despre începutul traficului de droguri din Columbia, în cinematografele din Constanța

păsări călătoare
Secvență din filmul Păsări călătoare

Păsări Călătoare / Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de Cristina Gallego va avea premiera în cinematografele din România pe 15 martie. Filmul ajunge și în Constanța.

Acțiunea din Păsări Călătoare este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

O poezie vizuală, Păsări Călătoare este o capodoperă care te bântuie, destinată să fie printre cele mai bune filme ale anului și să ne modifice înțelegerea realităților implicite ale culturii drogurilor și reprezentării sale în arta cinematografică.”

Forbes

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes și inclus în lista scurtă a filmelor pentru Oscar 2019, ”Păsări Călătoare / Birds of Passage” s-a bucurat de succes în cinematografele din SUA, Canada, Australia, Brazilia, Danemarca, Germania, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Elveția, Mexic, Brazilia și Marea Britanie.

Programul filmului la Constanța, la Cityplex pentru săptămâna 15 – 21 martie:

  • Vineri: 20:30
  • Sâmbătă: 20:00
  • Duminică: 21:00
  • Joi: 16:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.